Bescheiden groei van Amerikaanse cranberry-oogst

Het Amerikaanse oogstseizoen voor cranberry's loopt van half september tot eind oktober. De totale Amerikaanse oogst van cranberry's zal in 2021 naar verwachting uitkomen op 7,9 miljoen vaten, een stijging van minder dan 1 procent j-o-j.

In drie van de vier grootste cranberrytelende staten, Wisconsin, Massachusetts en Oregon, zal de productie naar verwachting licht stijgen ten opzichte van vorig jaar. Wisconsin, de grootste producent van cranberry's in de VS, was in 2020 goed voor ongeveer 59% van de oogst.

Verwacht wordt dat de oogst in deze staat ten opzichte van 2020 met 1 procent zal stijgen tot 4,7 miljoen vaten in 2021. In Massachusetts en Oregon worden de oogst geraamd op respectievelijk 2,1 en 0,6 miljoen vaten, wat neerkomt op een lichte nettostijging.

In New Jersey wordt voor 2021 echter een productiedaling verwacht. Deze daling zal meer dan gecompenseerd worden door stijgingen in andere staten. De productie van cranberry's is sinds 1990 geleidelijk gestegen naarmate het verbruik toenam van seizoensgebonden naar jaarrond. Deze stijging is ten dele toe te schrijven aan de stijging van het aantal cranberry's dat voor verwerking wordt gebruikt.

Bron: ers.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven