Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Muzikaal eerbetoon aan de Westlandse fruitmuur

Het Westlandse duo Komfort&Joy heeft een muzikaal eerbetoon aan de Westlandse fruitmuur uit de negentiende eeuw gemaakt. De videoclip is opgenomen op Sonnehoeck. 

Aanleiding voor het maken van de video was voor Jolentha Zaat en Koos Sekreve de overhandiging van een bijzondere gedenksteen door historische druivenkwekerij Sonnehoeck aan de gemeente Westland. De gedenksteen wordt geplaatst in de gerestaureerde fruitmuur aan de Poeldijkseweg in Wateringen.

Halverwege de 19e eeuw stonden er in het Westland tientallen kilometers fruitmuren. De fruitmuren zorgden voor luwte en hielden de warmte van de zon vast waardoor gewassen zoals perziken, morellen, abrikozen, druiven en peren goed konden groeien en rijpen. De fruitmuren vormden daarmee een belangrijke basis in de ontwikkeling van het Westland.

Het lied is geschreven door de Westlandse dichter Dennis Koopman. De opname van de videoclip is mede mogelijk gemaakt met de ondersteuning van de Westlandse bedrijven Kwekerij Apartus, Cees Grootscholten Plants en Bogreen.

Bron: De Sonnehoeck

Publicatiedatum: