Notenbalans 2020:

Pinda's, amandelen en hazelnoten zijn het populairst bij Duitse consument

Volgens voorlopige berekeningen zouden Duitse consumenten in het afzetseizoen 2020/21 ongeveer vijf kilogram noten per persoon eten - evenveel als in het voorgaande jaar. Vooral pinda's (1,4 kilogram), amandelen (1 kilogram) en hazelnoten (800 gram) zijn populair, meldt het Federaal Landbouwvoorlichtingscentrum (BZL).
Ze worden gevolgd door cashewnoten en walnoten met elk ongeveer 500 gram en pistaches met ongeveer 400 gram. In de statistieken over het aanbod van noten zijn ook kastanjes en kokosnoten opgenomen.

In totaal bedroeg het verbruik van geselecteerde noten in het afzetseizoen 2020/21 401.600 ton. De meeste daarvan moeten echter worden ingevoerd in Duitsland: De netto-invoer van noten bedroeg dus 409.800 ton, volgens voorlopige gegevens van het BZL. De belangrijkste leverende landen zijn Argentiniƫ (pinda's), de VS (amandelen) en Turkije (hazelnoten).

Planetary Health Diet beveelt 50 gram noten per dag aan
Als snack, bak- of braadmiddel of als alternatief voor dierlijke voedingsmiddelen: noten zijn een verrijking van de voeding. Naast waardevolle omega-3-vetzuren (alfa-linoleenzuur) bevatten ze mineralen zoals kalium en natrium, B-vitamines en vitamine E en vooral plantaardige eiwitten.

Volgens het Planetary Health Diet, een voedingsplan dat gericht is op het behoud van de gezondheid van de mens en de planeet, omvat een dagelijkse energie-inname van 2.500 kilocalorieƫn gemiddeld 50 gram noten per dag. Dit komt overeen met ongeveer een handvol.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven