Martinavarro keert €61 miljoen aan dividend uit

Agrihold, de patrimoniumvennootschap van de Spaanse familie Martinavarro, realiseerde in het boekjaar 2020 een winst van € 62,9 miljoen en besloot een dividend van € 61,2 miljoen uit te keren aan haar aandeelhouders. Joaquín Ballester Agut, voorzitter van Agrihold, leidt dit tuinbouwimperium samen met zijn zwager José Luis Martinavarro Dealbert en enkele kinderen en neven en nichten. Ze controleren de raden van bestuur van de dochterondernemingen Marmoagro, Revacitrus en Zarzafruit.

Zoals vermeld in het beheersrapport van Agrihold, voerde het een ingrijpende herstructurering van het aandelenbezit uit bij het verlaten van het kapitaal van Cítrico Global.

Grupo Martinavarro trad in 2017 toe tot Cítrico Global. Daarna traden ook het Miura-investeringsfonds en de Andalusische onderneming Río Tinto toe. Ook Perales & Ferrer uit Alicante, gespecialiseerd in citroenen, heeft een aandeel in dit bedrijf. De families Martinavarro en Ballester hielden via het bedrijf Agrihold de controle over 22,4% van de citrusgroep met hoofdkantoor in Almassora.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven