Spaanse Patatas Meléndez kiest voor nieuwe sorteerlijn Wyma en Deprez

Patatas Meléndez heeft Wyma Europe gekozen als belangrijkste partner voor het ontwerpen en installeren van de nieuwe verwerkingsfaciliteiten in de Spaanse stad Valladolid.

"Bij het kiezen van de partner hadden we een aantal belangrijke criteria voor ogen", zegt de CEO van Patatas Meléndez, Javier Meléndez, "zoals de kwaliteit van het machinepark, de veiligheid van het personeel, de zorgvuldige behandeling van de aardappelen, de efficiëntie van de lijn en intelligente automatisering."

"Het is mooi om samen te werken met zo'n innovatief en vooruitstrevend bedrijf als Patatas Meléndez", zegt Jason Gerrie, CEO van Wyma Europe. "Het nieuwe verwerkingsbedrijf zal werken met de meest geavanceerde technologie die op de markt te vinden is. Dit omvat moderne oplossingen voor het voorsorteren, wassen en optisch sorteren van aardappelen, maar ook een geautomatiseerd systeem voor het hanteren en opslaan van kratten (geleverd door Deprez Construct), meerdere nieuwe verpakkingslijnen en een automatiseringssysteem waarmee Patatas Meléndez haar digitaliseringsreis voort kan zetten."

Wyma zal het ontwerp, de fabricage en de installatie van de machines in de komende maanden afronden en de verwerkingsfaciliteiten zullen naar verwachting eind 2022 operationeel zijn.

Het nieuwe verwerkingsbedrijf zal een belangrijke steunpilaar zijn in een groter project dat de volledige digitalisering van het productieproces van Meléndez beoogt.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven