Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cancel & Rouquette bundelen krachten en investeren in Franse kiwi

Cancel (Castelsarrasin, Tarn-et-Garonne) heeft in de zomer van 2021 de kiwi-activiteit van Roquette (Aiguillon, Lot-et-Garonne) overgenomen. Deze overname bezegelde de oprichting van een nieuwe groep, bestaande uit 200 kiwitelers, voornamelijk gevestigd in de Garonne-vallei. De telers zijn verantwoordelijk voor een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 12.000 ton kiwi's,  25% van de totale Franse nationale kiwiopbrengst. Met importkiwi’s zal de nieuwe entiteit in seizoen 2021-2022 in totaal zo'n 16.000 ton kiwi's op de markt brengen.

Alexandre Cancel (voorzitter), Bruno Rouquette (manager telersrelaties en verpakkingen) en Maxime Gil (algemeen directeur)

Het samengaan van twee familiebedrijven met een gemeenschappelijk DNA
Twee familiebedrijven die bekend staan ​​om hun dynamiek, met een lange geschiedenis op twee nauw aan elkaar verwante en complementaire gebieden (Tarn-et-Garonne en Lot-et-Garonne),  hebben besloten om hun krachten te bundelen, omdat ze allebei al jaren een passie voor de kiwiteelt en een gezond gevoel voor innovatie hebben. Het doel is duidelijk: een compleet rassenassortiment aanbieden aan de klanten en de telers door hen hoogwaardige technische ondersteuning te bieden voor het agronomische succes van de bestaande kiwivelden, maar ook voor de realisatie van nieuwe projecten. Met het nieuwe bedrijf kunnen ze een ​​bepaalde kritische omvang bereiken, zodat ze nog meer diensten kunnen leveren, terwijl er tegelijkertijd aanzienlijk wordt bespaard om aan concurrentiekracht te winnen.

Het samengaan van de twee familiebedrijven betekent in de eerste plaats een samensmelting van een aantal menselijke vaardigheden. Het Cancel-team wint aan kracht dankzij de steun van de Roquette-managers die al hun expertise inbrengen: Bruno Roquette is verantwoordelijk voor de relaties met telers en het beheer van de verpakkingen en Laurent Rouquette is verantwoordelijk voor de kiwi-afzet.

Groot aanbod aan Hayward-kiwi’s
De 16.000 ton kiwi's zullen door Cancel op de markt worden gebracht en dan voornamelijk het zeer grote aanbod (voorzien van het Bio, HEV, Bee Friendly en GlobalGAP-label) van het ras Hayward. Het doel van het bedrijf is echter om zich op alle markten te positioneren. Door de Summerkiwi (een vroege Franse groene kiwi) en de gele Dori-kiwi ook mee te nemen, zal het nieuwe bedrijf jaarrond een compleet assortiment kunnen aanbieden, dat alle kleuren kiwi’s (groen, rood en geel) omvat en zo aan alle behoeften kan voldoen.

300 hectare nieuwe kiwigaarden binnen 5 jaar
De groep gaat nieuwe innovatieve projecten ontwikkelen voor zowel groene, rode als gele kiwirassen. In totaal zal de komende 5 jaar naar verwachting maar liefst 300 hectare worden aangeplant.

Agro-ecologie, smakelijke rassen, het promoten van de Franse herkomst… er zijn heel veel wegen die naar innovatie en dus naar vooruitgang leiden en die vooruitgang voorspelt een mooie toekomst voor de Franse kiwi!

Voor meer informatie:
Cancel Fruits
1 rue de l’Occitanie, ZI de Barrès 3
82100 Castelsarrasin, Frankrijk
+33 (0)5 63 04 82 13
www.cancel-fruits.fr  

Publicatiedatum: