Quik's Potato Products huurt tweede shockvriezer bij Dawsongroup

Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Tholen - Bij Quik's Potato Products in Hedel worden verse aardappelen verwerkt tot panklare, koelverse aardappelproducten en specialiteiten, denk bijvoorbeeld aan verse frites, koelverse aardappelpuree of krieltjes in schil met rozemarijn en zeezout. 

Omdat er puur gewerkt wordt met verse tafelaardappelen en koelverse aardappelproducten zonder conserveringsmiddelen, staat de houdbaarheid van de producten hoog in het vaandel. Zo is de aardappelverwerker uit Hedel enkele jaren geleden terug zelf gestart met het pasteuriseren op één van haar locaties. Om de gepasteuriseerde aardappelproducten terug te koelen, is een gewone koelcel niet afdoende. "Je wilt zo snel mogelijk terugkoelen, binnen de gestelde normen om de microbiologische kwaliteit van de producten te waarborgen", vertelt Quality Engineer Henri van Hemert van Quik's Potato Products.

"Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om de producten zoals puree en gratin zo snel mogelijk terug te kunnen koelen. Natuurlijk kun je dan een koeltunnel bouwen, maar dat vergt een forse investering in tijd en geld. Via internet stuitte ik op de shockvriezers van Dawsongroup. Zij konden de shockvriezer leveren in een mobiele koelunit en dat was voor ons een ideale oplossing."

"We hadden nog een laaddock achter de pasteurisatielocatie, dus daar konden we de koelcontainer mooi op aansluiten. Wij vriezen normaal geen producten in, maar gebruiken deze shockvriezer puur om de producten terug te koelen. Eerst hebben we anderhalf jaar een kleiner model shockvriezer gehuurd (Midi Blast met 20kW aan koelvermogen). Toen we zagen dat dit een ideale oplossing was voor het terugkoelen, hebben we de shockvriezer overgenomen."

Nu Quik's Potato Products aan het testen is met grotere verpakkingen, die lastiger terug te koelen zijn, ontstond ook de behoefte naar een tweede vriezer. Daarom heeft het bedrijf nu ook de BF30, de zwaarste, kleine shockvriezer van Dawsongroup met een koelvermogen van 30kW gehuurd. Beide units bieden capaciteit om 8 europallets terug te koelen in te vriezen binnen een zeer kort tijdsbestek.

Voor Henri van Hemert van Quik's Potato Products was de keuze voor Dawsongroup geen moeilijke. "Ze hebben aangetoond snel te kunnen schakelen en goede oplossingen aan te dragen. Rick Heijnen is onze contactpersoon en daarmee zijn de lijntjes kort. Ze hebben aangetoond snel te kunnen leveren en een goede service te bieden. Op het moment dat er wat aan de hand is, is de monteur snel ter plaatse."

Voor meer informatie:
Rick Heijnen
Dawsongroup
+31 (0)6 23 75 79 12
rheijnen@dawsonrentals.nl
www.dawsongroup.nl

Henri van Hemert
Quik’s Potato Products
+31 (0)73 5999108
h.vanhemert@quiks.nl 
www.quiks.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven