Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Afzetseizoen voor Maribelle veelbelovend"

Met de eerste leveringen half oktober is het nieuwe afzetseizoen voor het appelras Maribelle volop gestart. Wat eerder zijn de fruittelers met de pluk van Maribelle gestart die door een goede kleuring eind oktober klaar was. Roel Wellner Fruit uit Est zal ook dit seizoen het overgrote deel van de afzet in hoofdzakelijk Nederland en België geteelde Maribelle verzorgen.

René Welner van Roel Wellner Fruit is blij dat een groot deel van de andere Maribelle-telers hem dit seizoen weer het vertrouwen geeft om hun Maribelle appels te sorteren en te verkopen. Met 13 ha eigen teelt is Roel Wellner Fruit de grootste teler van het ras. Naar verwachting gaat het samen met Maribelle van andere telers om ca. 3 miljoen kg die hun weg naar vaste afnemers als Plus Supermarkten, Boon en andere afnemers weer weten te vinden. "Afnemers die de appel met uitstekend uitstalleven gecombineerd met een goede smaak steeds beter weten te waarderen. Appels met een iets minder uiterlijke kwaliteit weten de weg naar verwerkers die de appel die weinig bruin verkleurd na snijden ook weten te waarderen", aldus René.

De plannen om het areaal Maribelle verantwoord te laten groeien worden concreter. Zo vervangt gebroeders Wellner op hun eigen fruitteeltbedrijf dit plantseizoen weer 2,5 hectare Rode Boskoop door Maribelle Vanaf dit voorjaar is met 15 hectare Maribelle helemaal hoofdras op hun bedrijf van 40 hectare. We zien dit ook als krachtig signaal dat Roel Wellner Fruit zelf heel sterk in de ras geloofd. Voor de teelt is op het Betuwse fruitteeltbedrijf Jeroen Wellner verantwoordelijk.

Op woensdag 13 oktober was een groep van pers, vaste afnemers, relaties en overigen uitgenodigd om tijdens de pluk een kijkje in de boomgaard met Maribelle in Meteren te nemen. Met het plaatsen van lichtletters met Maribelle Appel viel het perceel extra op. We zijn verheugd door de positieve reacties van de bezoekers en blij met de persaandacht. 

Voor meer informatie:
René Wellner
Roel Wellner Fruit
Esterweg 12 A
4185 NN Est
+31 (0) 6 55175169
Info@roelwellnerfruitbv.nl 
www.maribelle-appel.nl 

Publicatiedatum: