Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IJs van Sweet Globe-druiven

International Fruit Genetics (IFG) beschikt over 47 gepatenteerde druivenrassen, waarvan Sweet Globe wereldwijd het meest geteelde ras is. Deze druif is aromatisch van smaak, heeft een stevige textuur en beschikt over uitstekende bewaareigenschappen. Een IFG-gelicentieerde teler in Griekenland, Greek Grape Company, die de IFG-rassen Sugar Crisp, Sweet Globe, Jack Salute en Sweet Celebration teelt, bedacht een nieuwe toepassing voor Sweet Globe-druiven: ijs!

In samenwerking met Epik Natural Greek Gelato, een ijssalon in Athene, creëerde Greek Grape Company een natuurlijk sorbetijs dat uitgroeide tot de zomersensatie voor Epik. Epik werkt samen met Griekse druiventelers en gebruikt natuurlijke ingrediënten en duurzame grondstoffen voor de bereiding van haar smakelijke ijscreaties.  


“We leverden IFG Sweet Globe-druiven met een hoog suikergehalte (22 Brix) aan Epik, die afkomstig waren van ons teeltbedrijf in Halkidiki in het noorden van Griekenland. Dit specifieke druivenras geeft bij een Brix van 20 of hoger een extra verfijnd aroma af en heeft een stevige textuur. Ik was enthousiast toen ik de druivensmaak in het ijs proefde," zo laat George Saliaris-Fasseas weten, oprichter van de Greek Grape Company. Hij grapte dat het fruit op deze manier nog langer houdbaar is. 

"We kozen voor IFG Sweet Globe voor het bereiden van een smeuïg en aromatisch druivensorbetijs met een intense nasmaak. Ingrediënten zijn erg belangrijk voor het bereiden van kwalitatief hoogwaardig ijs en dit aspect wordt in ons vak nogal eens over het hoofd gezien. Bij Epik kiezen we daarom altijd voor de beste telers en producenten. Zo is onze melk afkomstig van een klooster waar koeien op biologische wijze worden gehouden," legt Athina Goulasi van Epik Natural Greek Gelato uit.  

"IFG steunt graag telers die haar druivenrassen op creatieve manieren weten te benutten," zegt IFG-CEO Andy Higgins. "Wat in Athene is gedaan met Sweet Globe-druiven is het type innovatie dat we graag zien. IFG-druiven zijn niet alleen heerlijk, maar kunnen ook op talloze manieren worden verwerkt. We hopen dat dit unieke ijs anderen zal inspireren om ook eens 'out of the box' te denken."

Voor meer informatie: 
Tamara Baker
International Fruit Genetics LLC
+1 (661) 345 7580
tbaker@ifg.world 
www.ifg.world

Publicatiedatum: