Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Indiase druivenseizoen begint nu met kleine hoeveelheden"

Het druivenseizoen in India gaat van start en ondanks overstromingen in sommige delen van het land hebben de druiventeeltgebieden dit jaar niet veel last gehad van ongebruikelijke regens. Een exporteur verwacht een solide oogst van goede kwaliteit, maar de uitdagingen zullen meer op het logistieke vlak liggen.

Volgens Amit Kalya, CEO van Kaya Exports, is het Indiase weer goed geweest voor het druivenseizoen: "Het Indiase druivenseizoen zal nu beginnen met kleine hoeveelheden, omdat het ernaar uitziet dat we eerst naar de Russische markt zullen verladen. Het Indiase weer is goed geweest voor de druiventeelt in het algemeen, vooral tijdens de groeiperiode en het fruit zal dit seizoen naar verwachting van goede kwaliteit zijn. Er is niet veel onseizoensgebonden regen geweest in de regio's waar de druiven worden geteeld, dus we verwachten een goede oogst."

Hoewel Kalya een goed seizoen verwacht, zegt hij dat er zeker problemen zullen zijn met het vervoer, omdat zowel de prijzen als de beschikbaarheid op dit moment problematisch zijn. "Er zijn dit jaar nogal wat logistieke uitdagingen. De tarieven voor zeevracht zijn drastisch gestegen, wat zeker van invloed zal zijn op de hoeveelheden die dit jaar vanuit India worden geƫxporteerd. Er zijn ook beperkingen wat ruimte betreft, want er zijn niet genoeg containers beschikbaar om voor iedereen voluit te gaan. Dit betekent dat we voor veel ladingen vooraf moeten boeken. Ik heb wel hoop dat deze situatie zal verbeteren naarmate het seizoen vordert."

"We beginnen met de Russische markt, zoals ik al eerder zei. Later, in december, beginnen we met het verladen van Jumbo-druiven naar de Chinese en Zuidoost-Aziatische markten. Vanaf januari beginnen we meestal met verladen naar de Europese markt en ook naar het Verenigd Koninkrijk. Aangezien het seizoen nog maar net begonnen is, staan ons dit seizoen nog heel wat uitdagingen te wachten. Ik hoop dat we kunnen bereiken wat we voor het seizoen gepland hebben, als de markt en de omstandigheden het toelaten." 

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
+91 9890673321
amit@kalyaexports.com 
www.kalyaexports.com 

Publicatiedatum: