Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bezoekers moeten volledig gevaccineerd of hersteld zijn

Nieuwe toegangsregels Fruit Logistica 2022

In verband met de huidige regelgeving krijgen tot nader order alleen volledig gevaccineerde of herstelde deelnemers toegang tot de Fruit Logistica. Dat heeft de beursorganisatie bekendgemaakt.

Concreet betekent dit dat alle deelnemers op het evenemententerrein van de Messe Berlin een digitaal bewijs van hun vaccinatie- of herstellende status moeten overleggen. Gevaccineerde personen zijn personen die volledig zijn gevaccineerd met een in de EU goedgekeurd vaccin. Dit zijn momenteel Moderna (Spikevax), BionTech/Pfizer (Comirnaty), AstraZeneca (Vaxzevria) en Johnson & Johnson (Janssen).

Vaccinatiebewijzen van buiten de EU moeten eerst worden omgezet in een digitaal EU-vaccinatiebewijs. Momenteel staan de wettelijke voorschriften niet toe dat gasten die met een ander vaccin, zoals Sputnik of Sinovac, zijn gevaccineerd, deelnemen. De goedkeuring van beide vaccins is aangevraagd in het voorjaar van 2021, dus er kunnen nog veranderingen optreden. Bovendien worden beursbezoekers en exposanten bij het binnenkomen van Duitsland aan gemakkelijker voorwaarden onderworpen. Een overzicht hiervan wordt gegeven door AUMA, de vereniging van de Duitse jaarbeursindustrie.

Kai Mangelberger, projectleider Fruit Logistica: "Het besluit over de toegangsregeling biedt alle betrokken partijen nu duidelijkheid voor de verdere voorbereidingen van de beurs. Tegelijkertijd bieden de bovengenoemde toegangsbeperkingen ook de mogelijkheid tot een normale beurservaring in de tentoonstellingshallen. Zoals de zaken er nu voor staan, maakt de huidige regelgeving een evenement zonder verdere beperkingen voor exposanten en bezoekers mogelijk. Evenementen op de stands worden weer mogelijk en er zijn ook meer mogelijkheden bij de standbouw. Het kernelement van de Fruit Logistica 2022 is de persoonlijke ontmoeting van de internationale fruithandel branche ter plaatse. Dit zal veiliger en tegelijk intensiever worden als gevolg van de nieuwe verordeningen."

Toegang tot de tentoonstelling is alleen mogelijk met gepersonaliseerde tickets die vooraf en online via de Fruit Logistica ticketshop zijn gekocht. De ticketshop zal naar verwachting eind november opengaan. Het zal niet mogelijk zijn ter plaatse tickets te kopen of zich in te schrijven.

Het huidige hygiƫne- en veiligheidsconcept van Messe Berlin, dat informatie bevat over evenementen onder "2G-omstandigheden" (d.w.z. evenementen voor volledig gevaccineerde of herstelde personen), is hier te vinden.

Publicatiedatum: