Bofrost marktonderzoek laat zien:

Duitsland: Nog steeds veel vraag naar diepgevroren producten

De coronapandemie heeft bij veel mensen tot merkbare veranderingen geleid, die onze maatschappij op de lange termijn zullen beïnvloeden. Een actuele online enquête van het Duitse bedrijf Bofrost* marktonderzoek laat zien: 72,7 procent van de ondervraagde klanten heeft zijn inkoopgewoontes sinds het begin van de pandemie veranderd. Uit angst om besmet te raken doen ze hun aankopen in de supermarkten bijvoorbeeld buiten de drukste tijden (48,2 procent), ze gaan minder vaak boodschappen doen en leggen meer voorraden aan (36,6 procent). 24,1 procent van de ondervraagden gaf bovendien aan vaker bij diepvriesleveringsservices zoals Bofrost te bestellen. Bijna iedereen die aangaf zijn inkoopgedrag tijdens de pandemie aangepast te hebben, is van plan dit ook daarna te blijven doen (94,6 procent).

Zo wil 89,9 procent van degenen die aangaven buiten de drukste winkeltijden boodschappen te doen, dit ook toekomstig blijven doen. Van de ondervraagden die meer diepgevroren producten zijn gaan kopen, geeft 86,1 procent aan dit ook te zullen blijven doen. 62,6 procent wil doorgaan met het inkopen van voorraden.

Blijvende veranderingen in het inkoopgedrag 
"In tijden van het 'nieuwe normaal' tonen onze onderzoeksresultaten blijvende veranderingen in het inkoopgedrag. Wij zijn natuurlijk erg blij om te horen dat meer dan 86 procent van de ondervraagden ook toekomstig op diepvriesleveringsservices vertrouwen", aldus Andrea Merkens, leider Corporate Communications bij Bofrost. "Voordelen als de snelle en eenvoudige bereiding, de tijdsbesparing in het dagelijks leven door de levering aan de huisdeur evenals de lange houdbaarheid hebben de ondervraagden duidelijk leren waarderen. Hier willen ze ook na corona niet meer van afzien."

De enquête werd uitgevoerd door bofrost marktonderzoek via het eigen onlinepanel. In de periode van 30 september tot en met 7 oktober 2021 werden daarbij circa 1.500 klanten ondervraagd.

Voor meer informatie:
www.bofrost.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven