Kiwi-schoenen als eerbetoon aan populaire fruit

Frieda's is geobsedeerd door kiwi's. Het feit dat haar oprichter, Frieda Rapoport Caplan, het Amerikaanse publiek in 1962 voor het eerst kennis liet maken met de kiwi heeft hier alles mee te maken. 

Deze maand heeft Concepts, dat samenwerkt met merken als New Balance, Nike en Adidas, zich laten inspireren door de kiwi voor de nieuwste collectie New Balance-schoenen. De New Balance 992 'Low Hanging Fruit'- sneaker is een eerbetoon aan Frieda Caplan, de zogenaamde 'kiwikoningin'. 

 


De Concepts x New Balance 992 “Low Hanging Fruit” -sneaker beleeft zijn launch op 12 november bij Concepts Boston en Concepts New York, in samenwerking met Bodega LA. 

"Frieda was een klasse apart, of het nu ging om het doorbreken van het 'glazen plafond' of het opnieuw vormgeven aan de AGF-marketing. Het vertellen van dit soort verhalen aan consumenten en deze opnieuw betekenis geven via mode is de essentie van wat wij doen," aldus Deon Point, creatief directeur bij Concepts. 

De designkenmerken van New Balance 992 'Low Hanging Fruit' bestaan uit een basis van getextureerd, bruin suède met accenten in neongroen, een duidelijke knipoog naar de kiwi. De sneaker kreeg een speelse twist door het aardbeirode voetbed, een verwijzing naar de jaren 90, toen de smaakcombinatie aardbei-kiwi populair was in de VS. Concepts zal tegelijkertijd ook een bijpassende kledingcollectie lanceren, onder meer bestaande uit een hoodie, sweatpants en t-shirts. 

De sneakers en 'Nothing is Real'-kledinglijn zijn vanaf 12 november verkrijgbaar in de Concepts-winkels en via cncpts.com.

Voor meer informatie: 
Drew Pawlan
Frieda’s Specialty Produce
drew.pawlan@friedas.com 
www.friedas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven