Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De oogst van de Snow-appelen in Frankrijk is gestart

Mesfruits is net gestart met het oogsten van Snow-appelen en brengt deze nieuwe appelen voor het derde achtereenvolgende jaar op de markt. Het weer was dit jaar niet heel mild. Het seizoen werd gekenmerkt door vorst in april, een koude lente en een regenachtige zomer. Ondanks deze weersomstandigheden deden de Snow-appelen het goed en wordt er een prima oogst verwacht. “De koele nachten van de afgelopen weken hebben de vruchten een uitzonderlijk intens rode kleur gegeven”, vertelt Jean-Nicolas Blouet van Mesfruits.

De oogst is vorige week begonnen in de Franse Alpen en het zuidwesten van Frankrijk. Dit seizoen zal de opbrengst van de op conventionele wijze geteelde en op biologische wijze geteelde Snow-appelen rond de 500 ton liggen. Daarmee is de opbrengst bijna verdubbeld ten opzichte van die van vorig jaar.

“We hebben de dag voor de oogst een technische vergadering georganiseerd om het ras aan onze producenten voor te stellen. De agronomische opbrengsten zijn zeer goed: iedereen is het erover eens dat dit een makkelijk te telen appel is. Het ras is bestand tegen schurft, de boom hoeft niet chemisch te worden uitgedund en het fruit hoeft niet handmatig te worden uitgedund. De bomen hoeven de eerste paar jaar nauwelijks te worden gesnoeid en de appel laat zich eenvoudig in één keer plukken dankzij de snelle rijping. Bovendien is het ras zeer productief en zijn er geen tekenen van enige schade waargenomen bij de bomen die in volle productie zijn. Dit seizoen wordt verder gekenmerkt door een late bloeiperiode, na de Golden-appelen. Hierdoor wordt de kans op vorstschade aanzienlijk verkleind.”

Wat de kwaliteit van de appels dit jaar betreft, is Mesfruits ook tevreden. “De appelen hebben een mooie intens rode kleur en een interessante maat. Aan de binnenkant is het vruchtvlees zeer wit en oxideert het langzaam. De vruchten zijn zoet, knapperig en sappig met een mooie suiker/zuurbalans.”

Voor meer informatie:
Jean Nicolas Blouet Mesfruits+33 (0)488 85 61 43jn.blouet@mesfruits.eu.com