Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panamese ananastelers richten telersvereniging op

Een groep Panamese familiebedrijven heeft een telersvereniging, Caimito Fruits, opgericht om te helpen voldoen aan de wereldwijde vraag naar hun hoogwaardige exotische ananas van retailers en distributeurs.

De eerste ladingen van Caimito Fruits gingen al naar Spanje, Portugal, Frankrijk en Italiƫ.

Door de oprichting van de alliantie hopen de leden ook te zorgen voor betere producten en een betere dienstverlening voor de gewilde Panamese ananas.

"De alliantie bestaat uit familiebedrijven, waarvan de meeste al generaties lang in het vak zitten," aldus Francis Vergara, mede-oprichter van Caimito Fruits en eigenaar van LV Farms.

Panama levert ananas met een hogere Brix-waarde, waardoor zij zoeter zijn dan de meeste andere ananas.

In het land heersen buitengewone binnenlandse omstandigheden die door fruittelers in andere delen van de wereld niet worden geƫvenaard. De unieke, helderrood gekleurde kleigrond in Panama heeft een pH-waarde tussen 5 en 5,5, samen met de lichturen, de straling en het bewolkte dagschema zorgen zij voor een ideaal klimaat en ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van de perfecte ananas. De ananas wordt in Panama geplant en geteeld in een continue cyclus, waardoor de oogst consistent en duurzaam is.

Telers in Panama hebben een logistiek voordeel omdat alle lucht- en zeehavens dicht bij de teeltbedrijven liggen, zodat de ananas vers op de bestemming aankomt. Dankzij deze aandacht voor versheid is de Panamese ananas nu een modieus, geliefd en exclusief product voor retailers in exotisch fruit in heel Europa.

Ananas heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Ze bevatten vitamine C, een krachtige antioxidant die kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen in het lichaam en het immuunsysteem kan versterken. James Gooden, mede-oprichter van Caimito Fruits en eigenaar van Colorada Fresh Pineapples: "Tijdens de pandemie steeg de vraag naar gezond, vers en vitaminerijk fruit, wat leidde tot een toename van de ananasexport uit Panama."

De alliantie Caimito Fruits heeft de volledige steun van ProPanama, de export- en investeringsbevorderingsautoriteit van de Panamese regering.

Voor meer informatie:
James Gooden
Colorada Fresh Pineapples
+507 6540-9126
caimitofruits.com

Publicatiedatum: