Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kingfruit: gele kiwi’s steeds populairder, rood is nicheproduct, groen een zekerheid

Veelkleurig aanbod kiwi’s uit Italië en Griekenland

Het Italiaanse Kingfruit is klaar voor de start van het seizoen van zijn vlaggenschip: de kiwi. "Op papier, afgaande op de ramingen, zullen we dit jaar zeker wat uitdagingen het hoofd moeten bieden", zegt CEO Massimo Ceradini. "Maar het wordt interessant, dat staat vast. Ondanks een daling van de Italiaanse opbrengst van groene kiwi's – zeker in vergelijking met de hausse in 2015/16 – is de Hayward-variëteit nog steeds de meest geteelde en verkochte kiwi ter wereld."

Dankzij de consistente en hoogwaardige bijdrage van de Griekse dochteronderneming FruitProject zal het bedrijf in staat zijn te voldoen aan de vraag van een steeds meer ervaren en veeleisende markt. In tegenstelling tot Italië worden er in Griekenland wel iets meer volumes verwacht, met veel middelgrote maten waar een goede vraag naar is in Noord-Europa en Noord-Amerika.

"In Italië nam de teelt van dit fruit in de eerste jaren een hoge vlucht, maar alles gebeurde een beetje op het gevoel. Tegenwoordig moeten telers zich ontwikkelen en met meerdere factoren rekening houden. Velen doen daarbij een beroep op technici om de talrijke problemen het hoofd te bieden, met name extreme weersomstandigheden zoals hittegolven met waterstress in de bodem als gevolg en intense regenval met water dat op de percelen blijft staan. De bodems missen ook steeds meer organische stoffen", legt hij uit.

Sortering van kiwi's in het pakhuis van Ceradini

"Dankzij jaren ervaring en belangrijke investeringen in onderzoek gebruikt Kingfruit nu bijvoorbeeld de SAV 1-onderstam, die nog voortdurend evolueert en beter wordt. Maar ook andere Italiaanse telers profiteren van de oplossingen die Kingfruit biedt. In het begin waren er enkele problemen met de beworteling, maar dit nieuwe seizoen zullen de voordelen van de wortelstok al zichtbaar zijn. De uitstekende eigenschappen op het gebied van weerstand en productiviteit zullen mooie resultaten opleveren: kiwi's van de beste kwaliteit."

Naast een uitstekend seizoen van de groene Hayward-kiwi's, waarvan het seizoen pas goed op gang komt rond eind december/begin januari, biedt Kingfruit nu al gele kiwi's van de variëteit Soreli aan. Het vruchtvlees van deze kiwi’s is intens geel en het fruit heeft een gewicht van meer dan 100 gram. De vraag naar dit type kiwi groeit sterk op de Italiaanse markt en in de andere landen, maar twee of drie jaar geleden bood slechts 10% van de supermarkten deze variëteit aan.

Het aanbod van Kingfruit omvat ook een rode kiwi. Aanvankelijk werd die beschouwd als een nicheproduct, maar toch wekt hij steeds meer de nieuwsgierigheid van de consument die voortdurend op zoek is naar nieuwe soorten groenten en fruit. Het vruchtvlees van de kiwi is geel, maar de kern is intens rood. Het brixgehalte overstijgt de 18 graden en de kiwi kan tot 5 maanden in de bewaring.

Voor meer informatie:
Massimo Ceradini
Kingfruit - Ceradini Group
+39 (0)45 8510268
info@ceradinigroup.com 
www.ceradinigroup.com 

Publicatiedatum: