Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Auchan Retail trekt zich terug uit Azië

VK: Tesco verklaart dat online diensten weer lopen na 'poging' tot verstoring van het systeem
De Britse supermarktketen Tesco verklaart dat zijn website en app weer in de lucht zijn nadat de diensten waren verstoord door een poging om hun systemen plat te leggen. "Onze online boodschappenwebsite en app zijn nu weer in de lucht. Onze teams hebben de klok rond gewerkt om de service te herstellen en het spijt ons voor het veroorzaakte ongemak voor onze klanten," aldus een woordvoerder van Tesco.
Bron: reuters.com 

Zwitserland: Coop verhoogt minimumlonen in 2022
Coop Zwitserland heeft aangekondigd dat het de lagere inkomens en minimumlonen in 2022 met in totaal 0,8% zal verhogen. Daarnaast hebben Coop Zwitserland en haar sociale partners overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO en deze met 4 jaar verlengd. Het nieuwe contract, dat begin 2022 van kracht wordt, zal betrekking hebben op ongeveer 37.000 werknemers uit het hele land.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Iceland gaat gratis voeding weggeven aan shoppers om voedingsverspilling tegen te gaan
Iceland gaat voedingsproducten die op de laatste dag van hun houdbaarheidsdatum zijn gratis weggeven aan online klanten om voedingsverspilling tegen te gaan. De retailer van diepvriesproducten zegt dat zijn "Gratis op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum" programma naar verwachting meer dan 1,3 mln artikelen ter waarde van € 430.000/jaar zal weggeven aan klanten. Alle levensmiddelen die door Iceland worden besteld en geleverd hadden voorheen een houdbaarheid van ten minste 2 dagen.
Bron: retailgazette.co.uk  

Auchan trekt zich volledig terug uit Azië
Auchan Retail verkoopt zijn belang van 64,8% in de Taiwanese retailer RT-Mart aan de lokale supermarktgroep PX-Mart. De Ruentex-groep stoot ook zijn belang in RT-Mart af, waardoor PX-Mart na afronding van de transactie 95,9% van het bedrijf in handen heeft. De verkoop maakt deel uit van het plan om niet-strategische activa af te stoten en bevestigt de geografische heroriëntatie van Auchan Retail.
Bron: retaildetail.eu 

Russische supermarktketens Svetofor en Dobrocen zullen naar verwachting de Oezbeekse markt betreden
Oezbekistan blijft in het middelpunt van de belangstelling staan van retailers over de hele wereld. Volgens EastFruit-deskundigen betreden momenteel 2 Russische ketens van het discountersegment de retailmarkt van het land: Svetofor en Dobrocen. Dit betekent dat het aantal supermarkten in Oezbekistan gestaag blijft doorgroeien.
Bron: east-fruit.com 

Britse huishoudens zijn zich niet bewust van de impact van hun voedingsverspilling op de planeet, zo blijkt uit onderzoek van Waitrose
Britse volwassenen schatten dat bijna een derde van wat ze kopen in de vuilnisbak belandt, ondanks het feit dat 3 op de 4 pogingen ondernemen om meer te halen uit de producten die in hun koelkast en kast belanden. Top 20 van meest weggegooide voedingsmiddelen omdat ze bedorven zijn volgens Britse volwassenen: 1. Sla; 2. Brood; 3. Melk; 4. Bananen; 5. Komkommer; 6. Aardbeien; 7. Aardappelen; 8. Eieren; 9. Tomaten; 10. Wortelen; 11. Kaas; 12. Yoghurt; 13. Champignons; 14. Room; 15. Appelen; 16. Pruimen; 17. Sinaasappelen; 18. Uien; 19. Verse vis; 20. Blauwe bessen.
Bron: retailtimes.co.uk 

VK: Tesco maakt van stille uurtje een vast onderdeel
Tesco heeft bevestigd dat het "stille uurtje" een vast onderdeel wordt om het winkelen voor klanten aangenamer te maken. De supermarktgigant lanceerde aanvankelijk een stil uurtje om te erkennen dat winkels vol kunnen zijn met harde geluiden, felle lichten of sterke geuren die voor sommige klanten stresserend zijn.
Bron: retailgazette.co.uk 

Vakbond vraagt Europese autoriteiten om antitrustonderzoek Amazon uit te breiden
De UNI Global Union heeft de Europese autoriteiten gevraagd om hun antitrustonderzoek naar Amazon.com uit te breiden om te onderzoeken of het bedrijf zich bezighoudt met het maken van namaakgoederen en het manipuleren van zoekresultaten om de eigen merken op zijn platform te promoten. De oproep van de wereldwijde vakbond voor de dienstensector volgt op een rapport van Reuters dat het e-commercebedrijf ervan beschuldigde interne gegevens te gebruiken om producten na te maken en te knoeien met zoekresultaten ten voordele van zijn huismerken.
Bron: forbesmiddleeast.com 

België: Colruyt introduceert crowdshipping-dienst voor zijn webshop Collect&Go
Klanten van Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, kunnen hun bestellingen voortaan aan huis laten leveren. Voor de levering doet de retailer een beroep op privéchauffeurs: een vorm van crowdshipping.
Bron: retaildetail.eu 

Bezorgdheid over nieuwe inkoopalliantie voor levensmiddelen in Europa
AIM, de Europese merkenvereniging, heeft verklaard dat zij zich steeds meer zorgen maakt over berichten over de gedragingen van de nieuwe retailalliantie Epic Partners, die markten bestrijkt van Portugal tot Rusland. Het gaat dan om berichten over het uitbuiten van hun machtspositie en het scheeftrekken van de concurrentiepositie. Epic Partners, dat in maart van dit jaar in Genève is opgericht, verenigt enkele van de grootste supermarkten in Europa: Edeka, de nummer 1 retailer in Duitsland (26% marktaandeel); Magnit, de nummer 2 retailer in Rusland (20% marktaandeel); ICA, de nummer 1 retailer in Zweden (48% marktaandeel); Jerónimo Martins, de nummer 1 retailer in Polen en de nummer 2 retailer in Portugal; en Migros, de nummer 1 retailer in Zwitserland.
Bron: kamcity.com 

VS: Walmart's corporate werknemers zullen begin november terugkeren naar kantoor
De werknemers van Walmart zullen vanaf de week van 8 november weer op kantoor zijn, aldus het bedrijf in een bedrijfsmemo. De big-box retailer is de grootste particuliere werkgever in het land, hoewel de meeste werknemers in winkels en magazijnen werken. Hoofd HR Donna Morris zei dat teamleiders werknemers zullen informeren over de verwachtingen voor terugkeer naar kantoor, op basis van hun rol.
Bron: cnbc.com 

Publicatiedatum: