Gerd Chrzanowski wordt hoofd van Schwarz Gruppe

Dieter Schwarz zal zijn mandaat als beherend vennoot van de Schwarz Gruppe op 1 december 2021 overdragen aan Gerd Chrzanowski. De voormalige plaatsvervangend beherend vennoot en voorzitter van de raad van bestuur van Lidl Stiftung&Co.KG, zal zoals gepland zijn ambt opnemen nadat hij zijn inwerkperiode heeft voltooid, zo meldt de groep van ondernemingen.

Gerd Chrzanowski zal op 1 december 2021 het voorzitterschap van Lidl overdragen aan zijn opvolger Kenneth McGrath. De internationale retaildeskundige en manager met jarenlange ervaring is de afgelopen weken door Gerd Chrzanowski intensief voorbereid op zijn toekomstige taken.

Gerd Chrzanowski. Foto: Schwarz Unternehmenskommunikation BV & Co.

Met de recente benoeming van extra CEO's (VVS) is het managementteam van de Schwarz Gruppe op één lijn gebracht voor de toekomst. Dit managementteam omvat - naast Kenneth McGrath (VVS Lidl) - Carsten Theurer (VVS Schwarz Dienstleistung), Frank Schumann (VVS Kaufland), Thomas Kyriakis (VVS PreZero), Jörg Aldenkott (VVS Schwarz Produktion), Christian Müller (VVS Schwarz IT) en Rolf Schumann (VVS Schwarz Digital).

Gerd Chrzanowski (50) is al meer dan 20 jaar in verschillende verantwoordelijke functies werkzaam voor de Schwarz Gruppe. Nadat hij in november 2000 bij de Schwarz Gruppe in dienst trad, bekleedde Chrzanowski verschillende functies in de verkoop en speelde hij een sleutelrol bij de opbouw van het organisatiegebied bij Lidl Duitsland, waar hij vanaf 2008 bestuurslid voor Centrale Diensten was.

Van juni 2016 tot maart 2019 bekleedde hij de functie van voorzitter van de raad van bestuur van Schwarz Zentrale Dienste KG. In maart 2019 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van SB Dienstleistung KG en plaatsvervangend algemeen vennoot. Hij was onder meer verantwoordelijk voor aanbestedingen, administratie, recycleerbaar afvalbeheer, IT, mobiliteit en digitalisering.

Hij werd in maart 2020 aangesteld als opvolger van de beherend vennoot. Sinds september 2020 leidt Gerd Chrzanowski Lidl, de grootste detailhandelsdivisie van de Schwarz Gruppe, als CEO.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven