Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bill en Melinda Gates financieren Gents agrotechbedrijf voor nieuwe schimmelbehandeling

Het Gentse agrotechbedrijf Biotalys, specialist in de ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen, kondigde woensdag 20 oktober aan dat de Bill & Melinda Gates Foundation haar een meerjarige financiering van 5,14 miljoen euro toekent voor onderzoek naar nieuwe biologische schimmelwerende producten voor kleinschalige landbouwers.

Het project 'Agrobodies voor Gewasbescherming' focust op
het inzetten van het AGROBODY Foundry technologieplatform van Biotalys om nieuwe biofungiciden te ontwikkelen op basis van proteïnen ter bestrijding van Cercospora canescens, de verwekker van bladvlekkenziekte, een belangrijke en verwoestende ziekte bij cowpeas en andere peulvruchten. De financiering is gespreid over vier jaar.

Cowpeas – vaak ook black-eyed peas genoemd naar een van de ondersoorten – is een gewas dat door miljoenen landbouwers op circa 14,5 miljoen hectare wordt geteeld en door meer dan 200 miljoen mensen wordt geconsumeerd, vooral in Afrika. Vaak telen vrouwen het gewas, om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Volgens Biotalys kan de bladvlekkenziekte tot 40% van de productie van kleinschalige landbouwers vernietigen. Het onderzoek en de kennis die daaruit voortvloeit kunnen volgens het agrotechbedrijf ook worden gebruikt voor andere gewassen zoals suikerbieten en peulvruchten.

Bron: Biotalys

Foto: Cowpeas via Dreamstime

Publicatiedatum: