Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste commerciële volumes voor Aziatische markt

Zespri Red wordt Zespri RubyRed™ Kiwifruit in 2022

Zespri heeft bevestigd dat haar rode kiwi's de naam Zespri RubyRed™ Kiwifruit zullen krijgen in 2022, het eerste jaar waarin commerciële volumes beschikbaar zullen zijn.

De rode kiwi’s van Zespri werden in december 2019 op de markt gelanceerd als Zespri Red. Maar toen ging het nog om verkoopproeven. In 2022 zullen er voor het eerst commerciële volumes beschikbaar zijn in Nieuw-Zeeland, Singapore, Japan en China. De merknaam verandert daarbij in Zespri RubyRed™ Kiwifruit en de hoeveelheden zullen naar verwachting toenemen van 70.000 trays in 2021 tot circa 250.000 trays in 2022.

Jiunn Shih, teeltverantwoordelijke bij Zespri, zegt dat de nieuwe naam de eigenschappen van het fruit beter weerspiegelt en ook in goede aarde viel bij consumentenonderzoek.

"Consumenten zijn aangetrokken door het unieke kleurprofiel en de zachtfruitachtige smaak van de kiwi’s. We zijn erg blij met hun feedback", zegt Shih. "De reacties van de consument op onze verkoopproeven in de afgelopen drie seizoenen hebben de verwachtingen overtroffen en suggereren dat Zespri RubyRed Kiwifruit in staat is om nieuwe en jonge consumenten aan te trekken. De rode kiwi's worden een mooie aanvulling op ons aanbod van 's werelds beste kiwi's."

"Nu we overstappen op commerciële volumes van onze rode kiwi's, hebben we gezocht naar namen die de essentie van het fruit beter belichamen en waarvan we hopen dat ze aanslaan bij onze consumenten. Tijdens ons consumentenonderzoek kwam Zespri RubyRed Kiwifruit er als beste uit, niet alleen omdat het de zeldzame aard van het fruit weerspiegelt, maar ook omdat het woord RubyRed de consument onmiddellijk een hint van die verleidelijke rode kleur meegeeft."

Shih zegt dat ze consumentenonderzoek hebben uitgevoerd in een aantal markten en dat ze ook de nieuwe naam in verschillende talen vertalen, gezien de brede aantrekkingskracht van het fruit in Aziatische markten. De naam wordt momenteel als handelsmerk geregistreerd in de belangrijkste markten van Zespri.

"Door de kortere houdbaarheid van Zespri RubyRed Kiwifruit in vergelijking met Zespri SunGold en Zespri Green geven we prioriteit aan onze Aziatische markten gezien de kortere maritieme transittijden", zegt Shih. "We weten echter dat er een sterke vraag is naar rode kiwi's in onze andere markten, ook in Europa. Dus doen we ook teeltproeven op verschillende percelen op het noordelijk halfrond om het commerciële potentieel van een rode cultivar in verschillende omgevingen te bepalen."

"We blijven ons inzetten om 's werelds toonaangevende assortiment van verse, hoogwaardige en voedselveilige kiwi's te leveren en we kijken ernaar uit om in de komende jaren nog meer consumenten van Zespri RubyRed Kiwifruit te laten genieten", zegt Shih.

Zespri RubyRed Kiwifruit zal vanaf maart tot eind mei 2022 beschikbaar zijn in Nieuw-Zeeland, Singapore, Japan en China.

Voor meer informatie:
Lauren Wallis
Zespri
+61 27 818 0044 
Lauren.Wallis@zespri.com 

Publicatiedatum: