Edwin Janssen, BUD Holland:

"Steeds meer import van Peruaanse specialiteiten in het kielzog van de grotere exoten"

Tholen - Het gisteren gepubliceerde artikel over de potentie van de etnische Peruaanse producten voor de Europese gastronomie, past precies in het straatje van Edwin Janssen van BUD Holland.

"Wij importeren al ruim twintig jaar de grotere exoten als groene en witte asperges, granaatappels, zwarte vijgen, gevlogen mango's en Barhi-dadels uit Peru, maar zijn door onze kennis van Peru en onze relaties daar tien jaar geleden begonnen met de wekelijkse import van zeer veel Peruaanse specialiteiten naar Nederland voor de export naar een groot aantal landen binnen Europa van Scandinavië tot alle landen rond de Middellandse Zee."

"Zo importeren wij wekelijks pepers uit Peru, zoals Aji Amarillo, Rocoto en Aji Limo, maar ook gedroogde Aji Mirasol en Panca. Ook hebben we wekelijks aanvoer van de aardappelsoorten Oca en Mashua. De Olluco mag helaas sinds december 2020 niet meer geïmporteerd worden naar Europa. Verder importeren wij de zwarte Morado- en witte Choclo-mais, maar ook tumbo, lucuma, zapote mamey en yacon behoren tot de 'bekende' Peruaanse specialiteiten."

"We zijn dus al vele jaren bezig om deze producten beter op de kaart te krijgen en promoten die onder meer op de Fruit Logistica in Berlijn en de Fruit Attraction in Madrid. Ook organisaties als Promperu, maar ook de Peruaanse Ambassade in Den Haag weten daarvan en maken al vele jaren gebruik van onze import om deze producten jaarlijks te promoten. Dat gebeurde afgelopen week nog bij een PromPeru-promotie in de Rotterdamse Markthal en met een bus op Schiphol.""Dit zal onder meer ook weer gebeuren tijdens het Peruaanse foodfestival in Nederland samen met de ambassade in Den Haag van 28 tot en met 31 oktober 2021 in het Leonardo Royal Hotel", zegt Edwin enthousiast, "waar dit jaar met onze producten door de Franse chef-kok Lourdes Pluvinage van restaurant El Picaflor in Parijs samen met Sido de Brabander weer geweldige gerechten worden geprepareerd."

"De Peruaanse keuken behoort al vele jaren tot de top in Zuid-Amerika en verovert ook de rest van de wereld. Er staan inmiddels al meerdere Peruaanse restaurants in de top 25 van de wereld en ook in Nederland neemt hun aantal toe", besluit Edwin.

Voor meer informatie:
Edwin Janssen,
Bud Holland BV
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
+31 (0)174 535 318
e.janssen@bud.nl 
www.bud.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven