Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe partners bij investeerder Astanor Ventures

Emmanuel Faber en David Barber sluiten aan bij investeerder Astanor Ventures. Het doel is om met de nieuwe partners 'met impact de volgende generatie van agrifood technologiebedrijven op te bouwen', zo deelt het investeringsbedrijf in een persbericht.

Sinds de oprichting in 2017 heeft Astanor geïnvesteerd in 29 agrifoodtechnologiebedrijven over de hele wereld, waaronder tuinbouwsoftwarepartij Artemis, sensorontwikkelaar Vivent, coatingontwikkelaar Apeel, vertical farmbouwer Infarm en insectenteler Ÿnsect. 

In december 2020 heeft het bedrijf een fonds van 264 miljoen euro gesloten, waarmee het naar eigen zeggen records heeft gevestigd voor het grootste impactbeleggingsfonds in agrifood dat ooit is opgehaald.

David Barber en Emmanuel Faber

Nieuw beleggingsmodel
David Barber is oprichter van Almanac Insights en medeoprichter van Blue Hill, een landbouw- en adviesbedrijf dat de weg leidt naar een regeneratieve economie. Emmanuel Faber is activist voor klimaatgericht en sociaal ondernemen en voormalig CEO van de Franse agrifood gigant Danone

Astanor pioniert naar eigen zeggen met een nieuw model van impactbeleggen, een model dat 'datagestuurd en transparant' is en dat 'rendement en impact schaalt om de economie te transformeren van een systeem van extractie naar een van regeneratie'.

Bron: Astanor Ventures

Publicatiedatum: