Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Cantaloupe meloenen van Med Hermes

“Wij willen de teelt van Cantaloupe meloenen verbeteren waarbij de gehele keten Italiaans is. Dat maakt deze meloenen 100% Italiaans”, zeggen Alfredo Amoroso en Andrea Restuccia over het Best Melon project van zaadbedrijf Med Hermes.

Dafne F1

Het gaat om gewassen van hoge kwaliteit, om premiumproducten. Helaas zijn er ook meloenen op de markt die niet afkomstig zijn uit de EU en deze voldoen dus niet aan de strenge eisen en wetten die in de lidstaten gelden. 

“Wij nemen de consument serieus en garanderen meloenen van de beste kwaliteit gedurende meer dan vier maanden van het jaar. Wij kunnen deze garantie geven omdat wij bij het aanbod van verschillende rassen en teeltlocaties hebben gekozen voor een 100% Italiaans gewas, van het zaadje tot het schap, inclusief de teelt”, zegt Alfredo Amoroso (foto rechts). “Dankzij onze drie belangrijkste teeltgebieden in Italië, Sicilië, Campanië en Lazio, kunnen wij een constante teelt en kwaliteit garanderen, wat precies is wat de consument wil. Anderzijds is de teler ook verzekerd van de continuïteit van het werk dat hij met zijn commerciële partners verricht. Zo ontstaat een gesloten cirkel, die meerwaarde geeft aan de kwaliteit en die kan zorgen voor exclusiviteit.”Wat zijn de kenmerken die zorgen voor de hoge kwaliteit? Andrea Restuccia, operationeel manager van het project vertelt erover. 
“Wij leveren een Cantaloupe van het ras Dafne F1, een uniek gewas dat van april tot juli op de markt is. Deze meloen heeft een gegarandeerde brixwaarde van minimaal 14, heeft een intens aroma en dito smaak met een uitstekende houdbaarheid na de oogst. De meloenen kunnen worden getraceerd, dankzij een beheersysteem met een QR-code.”

Andrea Restuccia

Dafne F1 is dus een uitzonderlijke en onderscheidende Cantaloupe. Heeft Med Hermes hiermee een innovatief systeem ontwikkeld?
“In zekere zin zou je dat kunnen zeggen. Smaak en gezondheid zijn de sleutelelementen, maar ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel. We leven alle fytosanitaire protocollen na, waardoor we bovengenoemde elementen kunnen garanderen. De echte drijvende kracht achter dit project is dat alles 100% Italiaans is”, zegt Restuccia. 

Dafne F1 en prosciutto: een Italiaanse manier om van deze meloen te genieten

Het project voorziet in de ondersteuning met een blog op www.bestmelon.net die fungeert als een virtueel prikbord waar aanvullende informatie kan worden gevonden.  

Voor meer informatie:
Andrea Restuccia 
MedHermes
S.P. 25 Ragusa/M. di Ragusa Km 5,950
97100 Ragusa - Italië
+39 3936695640 
a.restuccia@medhermes.net
www.medhermes.net 

Publicatiedatum: