"We hebben met name bij Californische telers een inconsistente productkwaliteit ervaren"

Amerikaanse pizzaketen ruilt vollegrond sla in voor sla uit kas

Steeds meer Noord-Amerikaanse leveranciers van foodservices kiezen voor verse producten uit de binnenteelt. Zo kondigde Pure Green Farms, een Amerikaanse kasteler uit het Midden-Westen, deze week aan dat het sla gaat leveren aan een voedselketen. De reden is de inconsistente kwaliteit van producten uit de buitenteelt.

De in Cincinnati gevestigde LaRosa's Family Pizzeria zal babyleaf sla van Pure Green Farms op het menu zetten. Het teeltbedrijf zal meer dan 4.500 kilo babyleaf per week leveren aan de 66 LaRosa's pizzeria's in Ohio, Kentucky en Indiana.

"Hoewel we vooral bekend staan om onze pizza's, serveren we ook tienduizenden salades per jaar", zegt Mark LaRosa, voorzitter en tevens Chief Culinary Officer van LaRosa's. "We gebruiken al jaren ijsbergsla in onze salades. Maar de laatste tijd hebben we een inconsistente productkwaliteit ervaren, voornamelijk bij sla van Californische telers als gevolg van de weersomstandigheden daar en het feit dat ze het soms moeilijk hebben om op tijd te leveren. De babyleaf sla van Pure Green Farms lost beide problemen op. De sla is vers, smaakt heerlijk en is bovendien lekker knapperig, een aspect dat onze gasten zo waardeerden aan onze ijsbergsla."De babyleaf sla van Pure Green Farms wordt een ingrediënt in alle salades van bij- en voorgerechten van LaRosa’s. De sla wordt geteeld in een van de meest hoogtechnologische en duurzame kassen van de VS. Het teeltbedrijf, gelegen in South Bend (Indiana), gebruikt geavanceerde technologie om te zaaien, telen, oogsten en verpakken, waarbij nauwelijks handenarbeid aan te pas komt.

"Het is het juiste moment om uit te breiden naar de foodservice", zegt Joe McGuire, CEO van Pure Green Farms. "Net zoals LaRosa's haar gasten al bijna 70 jaar bedient in de regio, zijn we er trots op dat we onze lokale gemeenschap duurzame, gezonde en verse groenten kunnen aanbieden. Daar staat ons merk ook voor, want de kassen van Pure Green Farms zijn uitgerust met veel technologie om jaarrond verse sla te kunnen telen op een voedselveilige manier. In onze kassen gebruiken we aanzienlijk minder water en gebruiken we nooit gewasbeschermingsmiddelen. De volledige aanpak van Pure Green Farms is heel milieubewust."

Voor meer informatie:
Pure Green Farms
www.enjoypuregreen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven