Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Efrain Saucedo Nuñez, EFF Logistics:

"Veel overzeese producenten weten ons al te vinden voor onze logistieke services"

Tholen - Bijna vier jaar terug startte Efrain Saucedo Nuñez met Fruta del Huerto in Breda als - onder andere - Europees verkoopkantoor van de Mexicaanse limesteler San Jose Tropical. "Fruta del Huerto is leverancier van een aantal retailers en als je supermarkt goed wilt beleveren moet je een breed pakket aanbieden met verschillende verpakkingsmogelijkheden en de kwaliteit van het product kunnen waarborgen. We werkten eerder met andere service-providers, maar omdat dit niet aan onze wensen voldeed, zijn we het zelf gaan doen. Wij misten ook een stuk klantvriendelijkheid en vooral de flexibiliteit, die cruciaal is als je supermarkten wilt beleveren, en daarom hebben wij EFF Logistics opgericht, eerst voor onszelf, maar we willen onze diensten nu ook gaan aanbieden voor overzeese producenten en retailers." 

Opslag, inklaring, sorteren, verpakken, kwaliteitscontrole: het nieuwe bedrijf presenteert zich als The Fresh Fruit Managers met een brede waaier aan diensten. "We zijn klein begonnen met een paar inpaktafels, maar hebben inmiddels een aantal machines om zo veel mogelijk keuzes aan verpakkingen te kunnen aanbieden. De plannen zijn om het machinepark binnenkort nog verder uit te breiden. Onze dienstverlening slaat aan in de markt. Mensen zijn enthousiast en schuiven ons steeds meer werk toe. Overzeese producenten met klanten in Europa vinden het fijn om hier een onafhankelijke tussenpersoon te hebben die de import regelt, de kwaliteit controleert, de handel uitzoekt en verpakt en verder distribueert. Daar hebben wij alle mogelijkheden voor."

Vanaf november verhuist EFF Logistics naar een nieuwe locatie in Breda. "We hebben daar een dubbele oppervlakte tot onze beschikking en hebben dus volop groeimogelijkheden. Bovendien kunnen we het pakstation op de nieuwe locatie nog professioneler wegzetten. Onze locatie in Breda is logistiek gezien erg gunstig", vertelt Efrain. Momenteel werken er zo'n vijftien personen bij EFF Logistics, maar in de piek kan dat zomaar uitgroeien tot 40+ personen. De grootste uitdaging is volgens hem het aantrekken van personeel. "Daar heeft iedereen mee te maken, daarom zetten we vol in op automatisering. Iedere persoon die je kunt besparen, maakt je minder kwetsbaar in zo’n moeilijk personeelsmarkt."

"Ons voordeel is dat we een behoorlijk netwerk aan overzeese telers hebben. Wij weten als geen andere de strenge kwaliteits- maar ook certificeringseisen van de hedendaagse supermarkten, omdat wij ze zelf al beleveren. Daarbij zijn wij ons bewust van de markt-ontwikkelingen bijvoorbeeld rondom verpakkingen om onder andere plastic in het schap te reduceren."Onze kennis van importfruit is breed, of dat nu gaat om citrus, mango's, avocado's, druiven of ananas. Wat klanten vooral waarderen is dat we meedenken met de klant, en met een gezamenlijke ervaring in fruitimport voor de retail van 25 jaar kunnen wij de beste aangepaste oplossing aanbieden. Niets ten nadele van de grote jongens, maar hoe groter je wordt, hoe minder persoonlijk het vaak wordt. Wij willen ons onderscheiden met klantvriendelijkheid, flexibiliteit en persoonlijk contact.” 

Voor meer informatie:
Efrain Saucedo Nuñez
EFF Logistics
IABC 5325
4814 RB Breda
+31 76 303 2934
sales@eff-logistics.com
www.eff-logistics.com