Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Ocampo, The Greenery:

"Beste seizoensstart voor Braziliaanse meloenen van de afgelopen tien jaar"

Tholen - "De maand september was één van de beste startmaanden in de afgelopen tien jaar voor het Braziliaanse meloenen- en watermeloenen seizoen", vertelt Frank Ocampo van The Greenery/Hage International. Volgens de importeur is de goede start te verklaren door een drietal factoren. "Dankzij de eerdere stop van het Spaanse seizoen zijn de Braziliaanse meloenen en watermeloenen vrijwel in een lege markt aangekomen. Daarbij heeft ook het redelijk goede nazomerweer meegeholpen."

Als derde reden noemt Frank de vertraging van de schepen uit Brazilië. "We krijgen iedere week normaliter twee binnenkomsten op maandag van de CMA CGM en op woensdag van de MSC. Tot op heden is de CMA CGM lijn op tijd gekomen; echter de MSC lijn heeft wekelijks vertragingen gehad. Dit heeft als consequentie dat de markt eerder opraakt, de importeurs met programma’s verplichtingen meer handel moeten reserveren waardoor iedere binnenkomst weer in een compleet lege markt arriveert."

"De volumes uit Brazilië zijn nagenoeg niet groter dan vorig jaar. Het aanbod en de spelers in de Nederlandse en Europese markt is ook niet gegroeid, maar eerder afgenomen. Dit komt ook doordat de zeevracht tussen de 800-1000 USD verhoogd is dit seizoen. Klanten die hun prijzen hebben vastgelegd voor heel het seizoen zijn nu spekkopers, maar klanten die op de week kopen betalen op het moment de hoofdprijs voor alle meloenen en watermeloenen."

"De verwachting is dat het nog een paar weken aanhoudt. Het weer naar oktober toe wordt wat wisselvalliger dus de consumptie zal dan ook wat lager worden, waardoor de markt zal stabiliseren. Ik ben dus positief gestemd. Hopelijk komt de keten de komende jaren meer in balans. De telers in Brazilië verdienen na jaren slechte seizoenen een goed en mooi seizoen", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
The Greenery
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com 
www.thegreenery.com