Infra Foodbrands overgenomen door Standard Investment

Grote overname in sappenmarkt

Na de acquisitie van Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen en Healthy People heeft de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment overeenstemming bereikt over de overname van Infra Foodbrands, producent van onder meer de internationale merken Maaza, Sunland en Limondaine, meldt Standard Investment.

Guido Grobbink, partner Standard Investment: "Infra Foodbrands heeft niet alleen een uitstekende positie in de Nederlandse retail- en foodservicemarkt, maar beschikt ook over een sterke internationale sales- en exportorganisatie. We verwachten dat de andere merken in onze sappen- en drankenportfolio hier enorm van zullen profiteren."

De sappen- en drankenportfolio van Standard Investment is met een jaarproductie van ruim 250 miljoen liter de tweede in haar segment in Nederland.

Bas Boswinkel, directeur Riedel en Healthy People: "Ik verwacht dat de overname van Infra Foodbrands door Standard Investment een positief effect zal hebben op de gehele sappen- en drankenportfolio. Neem bijvoorbeeld Maaza, met haar sterke positie in het etnische kanaal of Sunland dat in België grote bekendheid geniet. Ik zie ernaar uit om samen met Standard Investment en de mensen van Infra Foodbrands een geïntegreerde, internationale groeistrategie te ontwikkelen voor alle merken in de sappen- en drankenportfolio van Standard Investment." 

Dit beaamt Frank Sanders, oprichter van Infra Foodbrands: "Wij krijgen met de overname door Standard Investment een ambitieuze eigenaar die gelooft in de potentie van onze merken. Ik verwacht dat Maaza, Sunland en Limondaine enorm gaan profiteren van geïntegreerde drankenportfolio van Standard Investment, onder meer door synergievoordelen en de kennis en ervaring van zowel de mensen van de investeringsmaatschappij als van de mensen achter Riedel en Healthy People. Via Infra Foodbrands’ uitgebreide internationale distributienetwerk zullen wij bovendien een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de internationale ambities van Riedel en Healthy People." De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Mischa van de Woestijne 
Standard Investment
+31 (0)6 2470 42 05
mischa@mi7.nl
www.standard.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven