Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nagenoeg alle Mexicaanse asperges gaan naar de VS

Met een afzet in het buitenland van meer dan 173.000 ton heeft Mexico in 2020 de leidersrol op zich genomen in de wereldexport van verse asperges, zo meldt het Mexicaanse ministerie van Landbouw.

95,5% van de oogst vond plaats in vier staten: Sonora, Guanajuato, Baja California en Baja California Sur. In Sonora worden asperges vooral geteeld in de gemeenten Caborca, San Luis Río Colorado en Altar.

Nagenoeg alle exportasperges werden afgezet in de Verenigde Staten (173.356 ton, goed voor 99,9%). Spanje importeerde 26 ton en Japan 25 ton. Verder werden nog kleine hoeveelheden verzonden naar het Verenigd Koninkrijk, Belize, Panama, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten, El Salvador en Maleisië. Duitsland, Frankrijk en Zwitserland zijn potentiële klanten.

Asperge is een groente die plantaardige eiwitten, koolhydraten, vezels en de vitamines C, B3, B1, B2, B6, B9 en A bevat. Daarnaast levert het mineralen zoals kalium, calcium, fosfor, magnesium, natrium, zink en jodium.

De gemiddelde jaarlijkse consumptie bedroeg vorig jaar één kilogram per persoon in Mexico.

Bron: elsoldemexico.com.mx

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer