VK verwacht explosieve stijging in populariteit van bramen

Het Britse bramenseizoen is in volle gang en het ziet ernaar uit dat de explosieve groei in de populariteit van bramen van de afgelopen jaren ook dit jaar aanhoudt. De Britse honger naar bramen lijkt niet te stillen. Het afgelopen jaar werd er in het VK €60 mln uitgegeven aan deze zachtfruitcategorie en dat is 8% meer dan in de 12 maanden daarvoor. 

Een belangrijke reden voor deze groeiende populariteit zijn de hoogwaardige nieuwe bramenrassen die de laatste jaren op de markt kwamen. Dankzij deze nieuwe rassen en ontwikkelingen op het gebied van de teelt kon het bramenseizoen worden verlengd en is ook de kwaliteit van het fruit verbeterd. De bramen die in de supermarkt worden verkocht lijken totaal niet meer op hun wilde tegenhangers en zijn groter, sappiger en zoeter. 

Nick Marston, voorzitter van British Summer Fruits, de overkoepelende organisatie die 95% van de Britse zachtfruitsector vertegenwoordigt, vertelde het volgende aan retailtimes.co.uk: "De bramenmarkt is dit jaar 8% gegroeid. Op basis van gegevens uit het verleden en de huidige inzichten verwachten we de komende jaren een explosieve groei binnen de bramencategorie. Dit kan worden toegeschreven aan het enorme kwaliteitsverschil tussen bramen die in de winkel worden verkocht en die men zelf plukt, hetgeen te danken is aan het harde werken en innovatieve vermogen van onze Britse telers."

"Daarnaast wordt er steeds meer gepubliceerd over de gezonde eigenschappen van bramen, wat de populariteit nog verder ten goede zal komen. Onze verwachting is dat dit ook het totale zachtfruitsegment een impuls zal geven, dat nu al een waarde van €2 mld voor de Britse economie vertegenwoordigt."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven