Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Kraaijeveld (Nature's Pride): "Dit jaar groei in verkoop aan Oost-Europa"

"Wekelijks aankomsten groene asperges uit Peru per zeevracht"

Tholen - Het Peruaanse seizoen voor groene asperges verloopt volgens Robert Kraaijeveld van Nature's Pride momenteel zeer goed. "De vraag naar deze groente is stabiel. Dit komt met name, omdat er ook weer volop aan horeca en foodservice geleverd wordt."

Programma's en planning
"Productbeschikbaarheid is vooralsnog geen issue," aldus de importeur. "Het teeltareaal van groene asperges in Peru krimpt enigszins. Door onze lange termijn partnerships met onze toegewijde telers, hebben wij echter geen problemen met de beschikbaarheid. Wel is de luchtvracht vanuit Peru gewijzigd sinds Corona. Zowel de capaciteit, de betrouwbaarheid, als de tarieven."Nature's Pride ontvangt wekelijks groene asperges per zeevracht. "De kwaliteit hiervan is goed. Om deze transportmethode nog verder te optimaliseren en op te schalen testen we momenteel verschillende technieken en verpakkingen", vervolgt Kraaijeveld.

Op de vraag of de toenemende interesse voor lokaal product zal leiden tot een verminderende interesse in het overzeese product, is de importeur helder: "Een aspergeplant gedijt zeker niet overal en de teelt is arbeidsintensief. Deze combinatie maakt een volledige EU-productie momenteel onmogelijk. Vergeet bovendien niet dat de aspergeteelt in Peru duizenden mensen werk verschaft, in Ica alleen al 25.000 gezinnen."

Groei in Oost-Europa
Qua verkoop blijft een aanzienlijk deel van de door Nature's Pride verkochte groene asperges binnen de Nederlandse grenzen, maar ook worden er grote aantallen verkocht aan Scandinaviƫ en Duitsland. "Daarnaast zien we dit jaar een groei in verkopen aan Oost-Europa", constateert Kraaijeveld.

Voor meer informatie:
Robert Kraaijeveld
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
+31 (0)174 219 108
[email protected] 
www.naturespride.eu