Danielle Bruin over Hollandse primeuroogst Purple Sprouting Broccoli

"Redi-broccoli kan voor revolutie zorgen in het supermarktschap"

Tholen - Na de introductie van de Purple Sprouting Broccoli onder het Redi-concept van Bejo in Spanje en het Verenigd Koninkrijk is dit jaar ook de Nederlandse teler Nico Hoogendoorn van Dutch Valley Vegetables aan de slag gegaan met de teelt van deze nieuwe groentevariëteit. "Redi is een mooie aanvulling en uitbreiding op het assortiment dat ik nu teel", geeft Nico aan.


Wendy Hoogendoorn van Dutch Valley Vegetables en Daniëlle Bruin Bejo met Redi purple sprouting broccoli

Danielle Bruin van Bejo ziet veel potentie om met deze nieuwe groente het vasteland van Europa te veroveren. "De toepassingen van deze groente zijn eindeloos. Hij is wat zachter en milder van smaak dan de andere broccolivariëteiten en bovendien past de Redi perfect in de trends van gezond eten en convenience. Daarbij kun je het hele product gebruiken, want de bloem en de steel hoeven niet verwijderd te worden, alles kan gezamenlijke gegeten worden."

"Je kunt de Redi koken, maar dan kleurt deze groente wel donkergroen. Om zijn unieke kleur te behouden, kun je de Redi ook kort wokken of in de oven zetten. Dan heb je binnen een paar minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Maar ook stomen, barbecueën of zelfs rauw kun je de Redi prima eten", vertelt Danielle. "Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat deze Purple Sprouting Broccoli veel gezonde inhoudsstoffen bevat, zoals zoals anti-oxidanten, vitamine C en anthocyaan. Hiermee scoort deze broccoli significant beter dan traditionele groene varianten."

Het unieke broccoli-concept wordt op de Nederlandse markt gezet door onder andere AGF-Direct in Zwaagdijk. "Nu is de teelt bij Dutch Valley Vegetables nog kleinschalig, maar we hebben voldoende product commercieel beschikbaar om het op de Nederlandse markt te introduceren. Met 70 groeidagen is het product redelijk goed te plannen. De Nederlandse Redi-broccoli is van juni tot ver in oktober beschikbaar", vertelt Danielle.

Ook teelttechnisch is het eerste Hollandse seizoen goed verlopen. "Eerdere Sprouting Broccoli-varianten bestonden meer uit meer bossige planten die je stengel voor stengel moest oogsten. Dit is het eerste 'one cut' hybride ras", aldus Danielle. De Redi wordt geleverd in een nieuwe verpakking, inclusief foto van een voorbeeldrecept en een QR-code die doorverwijst naar de website. "Wij zien veel potentie voor het retailkanaal, maar zien ook mogelijkheden voor cateraars, foodservice en restaurants." 

Voor meer informatie:
Daniëlle Bruin
Bejo Zaden B.V. 
Trambaan 1 
1749 CZ  Warmenhuizen 
+31(0)226 396 162 
d.bruin@bejo.nl   
redi-broccoli.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven