Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Topper, Zonneheerdt:

"Aanbod rode peen breidt jaarlijks uit"

Tholen - Bij akkerbouwbedrijf Zonneheerdt zorgde het coronavirus voor een forse omzetdaling. "We hebben een slecht anderhalf jaar achter de rug", blikt Martin Topper terug. "Maar inmiddels is de afzet weer goed op gang gekomen. De afzet is nog niet denderend, maar het loopt in ieder geval redelijk door. Onze horecaklanten in Engeland, Scandinaviƫ en Duitsland willen hun gasten weer wat moois serveren en dan zijn ze bij ons aan een goed adres."

Het bedrijf uit Dronten teelt onder meer paarse, gele, witte, purple haze en rode peen, chioggia kroten, gele kroten, mini-bietjes, pastinaak en wortelpeterselie. De oogst van de gekleurde peen is volgens de teler dit jaar redelijk van omvang. "De peen is gemiddeld korter dan anders, maar daar tegenover staat dat we wel mooie rechte peen hebben. In 2017 hebben we voor het eerst rode peen van Bejo op proef geteeld. Elk jaar breiden we voorzichtig uit. Dit jaar hebben we weer wat meer rode peen staan. Ik zie veel potentie in deze groente. In India is het een heel populair product en wij proberen in Europa meer voet aan de grond te krijgen."

"We deden de afgelopen jaren steeds minder richting retail, maar in coronatijd hebben we dit weer opgepakt. Met name de aanbieders van groentepakketten weten ons weer te vinden. Die nemen meer dan in het verleden af. Door Corona zijn mensen toch bewuster bezig met hun gezondheid. Ze zoeken een eerlijk product en willen weten waar het vandaan komt. Dat is wat mij betreft toch de grote plus van de hele Corona-situatie. Ook de mix-kratjes vinden bij Zonneheerdt steeds breder aftrek."

Martin is positief gestemd over de toekomst van de kleurrijke vollegrondsgroenten. "Onze groenten hebben een lange historie, maar zijn helaas bij velen nog onbekend. Wij zijn trots op de bijzondere groenten die we telen en verwerken tot een mooi eindproduct voor zowel de retail, de foodservice, de industrie en uiteindelijk de consument. Concurrentie zal er altijd wel blijven - prijsvechters heb je altijd - maar met een goed kwaliteitsproduct zullen we zeker bestaansrecht hebben", besluit Martin.

Voor meer informatie:
Martin Topper
Zonneheerdt
Hondweg 29
8251 RB Dronten
+31 (0)6 533 77 503
topper@zonneheerdt.nl
www.zonneheerdt.nl