De bedenkers van de eatCleaner-lijn ontwikkelden een biologisch poeder dat voorkomt dat gesneden meloen en ananas bruin kleuren. Hiermee wordt voedselverspilling voorkomen en blijven producten voor het snelgroeiende fresh cut-segment langer vers en veilig.
Nu is er een biologische oplossing waarmee restaurants, hotels, supermarkten en cateraars hun vers gesneden fruit tot 500 maal langer vers kunnen houden: eatFresh-FC, een mix van biologisch gecertificeerde mineralen, fruitzuren en vitaminen die oxidatie voorkomen en tegelijk de groei van gisten, schimmels en coliforme bacteriën die bederf veroorzaken tegengaan, zodat vers gesneden fruit haar smaak behoudt en langer veilig te consumeren is.
Na 21 dagen vertoonde het fruit in een verpakking met watermeloen, honingmeloen, cantaloupe en ananas die waren behandeld met eatFresh-FC geen veranderingen qua smaak of geur, terwijl gisten, schimmels en coliforme bacteriën ruim onder de drempelwaarde voor vers gesneden fruit bleven. De test vond plaats in het Food Microbiological Lab in Cypress, Californië.
"Dit is niet eerder vertoond in de wereld van fresh cut-AGF. We zijn dan ook blij met dit resultaat en de positieve impact die dit heeft op onze streven naar nul verspilling," reageert Mareya Ibrahim, oprichter en CEO van eatCleaner. "Als bedrijf focussen we al meer dan tien jaar op oplossingen gericht op de voedselveiligheid en versheid. Nu de populariteit van vers gesneden AGF groeit, kunnen wij een biologische, clean label oplossing bieden, die bedrijven kan helpen producten te innoveren en hun distributiemogelijkheden te verruimen voor slechts een paar cent per portie. eatFresh-FC laat geen nasmaak achter op het fruit."
De gemiddelde houdbaarheid van vers gesneden meloen en ananas bedraagt 3 tot 5 dagen. eatFresh-FC kan deze houdbaarheid met 500% verlengen, waardoor verwerkers geld besparen en verspilling van voedsel wordt voorkomen. Volgens de USDA zijn huishoudens, cateraars, retailers en restaurants verantwoordelijk voor zo'n 83% van de totale voedselverspilling. eatFresh-FC kan alleen al in de VS de jaarlijkse verspilling van miljoenen kilo's voedsel voorkomen.
eatFresh-FC is ook geschikt voor voedselbereidingen zoals dips, sauzen en ready-to-eat-producten. Het heeft bewezen effectief te zijn voor een verscheidenheid aan producten, variërend van verpakte koolsla tot hummus, sushi of kipsalade. De houdbaarheid van guacamole kan worden verlengd tot 21 dagen, evenals die van fruitsalades. Verpakte appelschijfjes zijn zelfs 26 dagen houdbaar, zo heeft onafhankelijk laboratoriumonderzoek uitgewezen. Er is bovendien geen speciale apparatuur nodig voor het gebruik van deze door de GGI gepatenteerde oplossing.
Voor meer informatie:
Mareya S. Ibrahim
eatCleaner
Pullman Ave, Irvine, Californië
+1 888 284 243 514 722
mareya@eatcleaner.com
www.eatcleaner.com