Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse knoflookteelt groeit gestaag

De Mexicaanse knoflookteelt groeide in 2020 met 4,3% tot 86.500 ton. De belangrijkste afnemer van Mexicaanse knoflook was de VS, met een aandeel van 86,8%. Australië nam 7% af en Frankrijk 2,3%.

Volgens het Mexicaanse ministerie van Landbouw vindt het leeuwendeel van de knoflookteelt, namelijk 87,1%, plaats in de staten Zacatecas, Guanajuato, Puebla, Neder-Californië en Sonora.

De rest van de teelt vindt plaats in de staten Veracruz, Aguascalientes, Nuevo León, Oaxaca, Querétaro, Durango, San Luis Potosí, Hidalgo, Guerrero, Jalisco, Tlaxcala, Zuid-Neder-Californië, Coahuila en Michoacán.

Het ministerie berekende dat Mexico in de periode 2015-2019 met een aandeel van 0,6% op de negende plaats stond in de ranking van knoflookexporterende landen.

Gezondheidsvoordelen
Knoflook heeft een hoge voedingswaarde en bevat zeer weinig calorieën. Het is rijk aan vitamine C, vitamine B6 en mangaan. Knoflook helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bevat anti-oxidanten die beschermen tegen celbeschadiging en veroudering. Bovendien suggereren sommige onderzoeken dat knoflook het risico op Alzheimer en dementie kan verminderen. Het wordt ook gebruikt om maagontstekingen te voorkomen en bevordert de darmgezond-heid.

Bron: sinembargo.mx

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer