acht rijpkamers en nieuwe sorteerlijnen voor mango's en avocado's in nieuw warehouse

Farmhouse, ERP en ABC Logistics bundelen krachten in Ripe Fresh Packing

Tholen - Met de kennis van FarmHouse op het gebied van sourcing, marketing en verkoop, de expertise van ERP met verpakken en rijpen en het specialisme van ABC Logistics op de hele logistieke service, waren er bij deze leden van de Best Fresh-familie alle ingrediënten in huis om een totaalpakket aan te bieden  Zo is Ripe Fresh Packing ontstaan. "We kunnen het hele traject van importeren, inklaren, op- en overslag, rijpen, sorteren, verpakken en de verdere distributie in eigen huis verzorgen."

Met de nieuwbouw van ABC Logistics van 14.000 m2 die eerder dit jaar is opgeleverd in Poeldijk, was het moment daar om de samenwerking kracht bij te zetten. "Dat gaf ons de mogelijkheid om verder uit te breiden en ook de sorteermogelijkheden onder de loep te nemen. De helft van de nieuwbouw heeft een verdiepingsvloer, waar al de activiteiten van Ripe Fresh Packing worden uitgevoerd. Daarbij hebben we nog volop ruimte om de activiteiten uit te breiden. Door te denken in partnerships komen we gezamenlijk verder", vertelt directeur Roland Kling van ABC Logistics.


Arend Solleveld, Sacha Martens en Roland Kling

De nieuwe locatie telt de nodige op- en overslagcellen en ook zijn er een achttal rijpcellen geïnstalleerd. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in een tweetal Aweta-sorteerlijnen voor avocado's en mango's, die zowel de interne als externe kwaliteit selecteert. "Voordat ik bij ERP kwam werken dacht ik dat het bedrijf alleen maar paprika's verpakte. Inmiddels weet ik beter", lacht Arend Solleveld, die zijn historie heeft in het rijpen en verpakken van exoten.

"We hebben het gelijk goed aangepakt. Deze tak van sport vereist namelijk de nodige expertise. Nu heb ik zelf de nodige vlieguren gemaakt in de exoten, maar we hebben ook ervaren collega's voor de rijping en kwaliteitscontrole aangenomen. Je kunt die activiteiten, met respect, namelijk niet zomaar door een uitzendkracht uit laten voeren. Zo hebben we apparatuur aangeschaft om het drogestofgehalte van de producten te meten. Ook bieden we alle bestaande verpakkingsmogelijkheden aan van net tot flowpack en banderol."

Met Avor - een joint venture van de Zuid-Afrikaanse avocadoteler en -veredelaar Allesbeste en het Nederlandse Farmhouse International - was de eerste rijpklant al snel binnen. Avor vermarkt avocado’s van Allesbeste, aangevuld met de oogst van geselecteerde telers uit andere landen. "Inmiddels zijn we met enkele andere potentiële klanten in gesprek om de rijping voor hen te verzorgen. Dat ziet er veelbelovend uit", vertelt Arend.

Ook Sacha Martens, operational manager bij Farmhouse ziet veel voordelen in de nieuwe samenwerking. "Dankzij de automatisering van onze sorteerlijnen kunnen we een nog betere kwaliteit avocado's en mango's aan onze klanten leveren. Voorheen gebeurde het sorteren handmatig, maar waar mensen moe worden en fouten maken, blijft de machine doorgaan. Daarnaast ziet een laser veel meer dan het menselijk oog. We hebben de afgelopen weken veel data verzameld om de machine te leren sorteren volgens de specifieke wensen van onze klanten. Daar hebben we echt enorme stappen in gezet, waardoor we de kwaliteit naar onze klanten kunnen garanderen."

Uitbreiding naar onder meer biologische producten of andere fruitsoorten om te rijpen ligt voor de hand, maar eerst wil Ripe Fresh Packing de afhandeling van de avocado's en mango's goed op de rit hebben. "We zijn gek op innovaties, maar daar starten we pas mee als we de huidige operatie perfect op de rit hebben", besluit Roland. "De brede waaier aan diensten die we aanbieden, is zowel voor de telers als handelsbedrijven waarmee we samenwerken interessant. De klant wordt compleet ontzorgd en kan zich focussen op de verkoop van zijn verse product."

Voor meer informatie
Sacha Martens
Farmhouse International
Tel: 0174 214 548 
s.martens@farmhouse-international.com
www.farmhouse-international.com

Arend Solleveld
Europe Retail Packing

Tel: 31 (0)174 28 25 10
Arend@europeretailpacking.nl
www.europeretailpacking.nl 

Roland Kling
ABC Logistics
+31 174 530 700
info@abclogistics.nl
www.abcslogistics.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven