Tholen - Midden vorig jaar veroverde de koningsoesterzwam een plekje in het retailschap. De kingsize paddenstoel die in Duitsland al aan de weg timmert, kreeg bij deze ‘verovering’ hulp van teler Oakfield. 

“Vloggers en bloggers kregen van ons een pakket om zelf koningsoesterzwammen te telen, te oogsten en ermee te koken. Toen ging het echt los op social media”, vertelt Oakfield-directeur Lisa van Veen. Het bedrijf wil met recepten, ideeën en online activatie diversificatie in het paddenstoelenschap op gang krijgen en hierin nauw samenwerken met ketenpartners. 

Voor de afzet van de koningsoesterzwam wist Oakfield Albert Heijn te interesseren. “Wij hebben ons ontwikkeld tot hybride organisatie. We zijn niet alleen gespecialiseerde teler, maar denken mee hoe nieuwe producten en concepten in de markt gezet kunnen worden. Met de koningsoesterzwam is dat nu gelukt, maar ook met convenience concepten als kant-en-klare verse paddenstoelenmixen.” 

Albert Heijn startte in week 45 2020 met de verkoop. Bij Jumbo ligt de  koningsoesterzwam vanaf week 21 2021 in het schap. Een goede ontwikkeling die de vraag naar exotische paddenstoelen verder zal stimuleren, denkt Oakfield. “De koningsoesterzwam is in Duitsland al een tijd lang een vaste waarde in het schap, dus de potentie om verder te groeien is er zeker”, besluit Lisa. 

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
+31 (0)495 564113
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl