Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na ruim een jaar weer live AGF Trendcafé bij Van Gelder in Ridderkerk

Dinsdagmiddag 29 juni trof een aantal leden van het AGF Trendcafé elkaar bij het indrukwekkende nieuwe pand van Van Gelder in Ridderkerk. Een enthousiast weerzien na alle opgeschorte en online activiteiten van het afgelopen jaar. De bijeenkomst stond in het teken van inspiratie met groenten en fruit.

De inspiratie begon al bij binnenkomst in het experiencecenter. Hier worden de thema's duurzaamheid, smaak en gezondheid uitgelicht. Met verse kruiden en potplanten met o.a. tomaatjes, aubergines en paprika's, aantrekkelijke gerechten in de vitrine en een frisse uitstraling wordt iedere gast verleid om meer groenten en fruit te consumeren.

Gemak
Iedere passant kan hier terecht voor een gezonde lunch, fruitsalade, fruitgebak of een versgemaakte smoothie. Het is de droom van directeur Gerrit van Gelder dat consumenten meer groenten en fruit gaan eten en minder vlees. Als specialist in de foodservice doet Van Gelder er alles aan om het klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om smakelijke groenten en fruit op het bord van de gast te krijgen. Onder andere met behulp van sous-vide gegaarde groenten en smakelijke groentepurees die in restaurants worden gebruikt onder een stukje vlees of vis waardoor de gemiddelde portiegrootte vlees of vis is afgenomen. Samen met zijn broer Jan, verzorgde Gerrit van Gelder een rondleiding door het nieuwe pand. Hier kregen de leden van AGF Trendcafé een blik achter de schermen van dit hypermoderne bedrijf met onder andere een volledig geautomatiseerd orderpicksysteem.

Passie en dromen
Ondertussen waren chef-kok Yuri Verbeek en Frank Beilen, de vaste kok van Van Gelder, in de demokeuken bezig met de voorbereiding van een verrassende groenterijke maaltijd. In een inspirerend praatje voorafgaand aan het informele diner, noemde Yuri Verbeek de groenten en fruit sector de 'Silicon Valley' van Nederland. Vol enthousiasme beschreef hij de mogelijkheden van en met groenten en fruit. Daarbij benadrukte hij dat het belangrijk is om te investeren in de jeugd. "Groenten en fruit moet voor hen normaal zijn."
Als laatste tip gaf hij mee om te ondernemen vanuit dromen. "Kijk naar het pand waar we nu zijn. Dit is ontstaan vanuit de passie en dromen van de familie Van Gelder", zo richtte Yuri zich tot Gerrit van Gelder, die dit volmondig beaamde. "Als je onderneemt vanuit dromen, volgen de euro's vanzelf."

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer