Financiële resultaten tweede kwartaal

Mission Produce zet 22% meer avocado's af

Mission Produce, dat verse avocado's inkoopt, teelt en verhandelt, heeft haar financiële resultaten over het tweede kwartaal, eindigend op 30 april 2021, bekendgemaakt.

"We behaalden een sterk aangepast EBITDA van € 13,5 mln, wat neerkomt op een groei van 13% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dankzij ons aantrekkelijke klantenbestand en de flexibiliteit van ons netwerk zijn wij erin geslaagd om 22% meer avocado's te verhandelen dan vorig jaar," vertelt Steve Barnard, CEO van Mission Produce. 

"Vooruitblikkend op het tweede fiscale halfjaar van 2021, waarin we de transitie naar het seizoen op het zuidelijk halfrond zullen maken, kunnen we zeggen dat het groeiseizoen prima verloopt en dat we goede opbrengsten en ook betere prijzen verwachten. Voor het derde kwartaal zien de retailprijzen er stabiel uit, evenals het consumptiepatroon."

Fiscaal tweede kwartaal 2021: Geconsolideerde financiële resultaten
De totale omzet in het tweede kwartaal van 2021 bedroeg € 194 mln, tegenover € 183 mln in dezelfde periode van het jaar daarvoor. Dit houdt een groei van 6% in, die voornamelijk te danken is aan het feit dat de avocadoverkopen met 22% toenamen maar die deels teniet wordt gedaan door een daling van 14% van de eenheidsprijzen. De prijzen- en volumedynamiek werden gedurende het tweede kwartaal aangejaagd door een sterke aanvoer uit Mexico en de prijzen verbeterden in de loop van deze periode. In het voorgaande kwartaal werd de aanvoer nadelig beïnvloed door de Covid-beperkingen, waaronder het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven. 

Internationale Teelt
Het segment Internationale Teelt groeide met 79% naar € 3,6 mln in de drie maanden eindigend op 30 april 2021. Dit is met name te danken aan de vroegtijdige start van het avocadoseizoen. De nettoverkoop groeide met 10% naar € 1,9 mln. 

Balans en kasstroom
De geldmiddelen en kasequivalenten bedroegen op 30 april 2021
€ 44,8 mln, tegenover € 102 mln op 31 oktober 2020. 

De kasstroom van Mission Produce is seizoensgebonden en kan tijdelijk worden beïnvloed door veranderingen in het werkkapitaal, bijvoorbeeld vanwege de betaaltermijn van Mexicaanse volumes, die korter is dan die in andere inkoopgebieden. 

Vooruitzichten
Nu Mission zich voorbereidt op het tweede fiscale halfjaar, waarin de transitie naar haar eigen teeltgebieden in Peru plaatsvindt, heeft de directie meer zicht op de aantallen en kosten. 

Klik hier voor het volledige persbericht.

Voor meer informatie: 
Denise Junqueiro
Mission Produce, Inc.
+1 805 981 3650
djunqueiro@missionproduce.com  
www.worldsfinestavocados.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven