Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen momenteel iets hoger, maar deze zullen naar verwachting dalen

"Turkse kersen onderweg naar Europa"

Het Turkse kersenseizoen is begonnen en één Pools bedrijf levert het Turkse steenfruit aan markten in heel Europa. De vraag is tot dusver stabiel. De prijzen zijn echter aan de hoge kant, maar naarmate er meer kersen uit andere teeltgebieden op de markt komen, zullen deze waarschijnlijk dalen. 

Yuksel Zengin, directeur van Fresh Point, heeft een Pools bedrijf dat verschillende Turkse fruitsoorten aan de Europese markt levert. "Fresh Point is een Pools bedrijf dat is gespecialiseerd in de handel in verse Turkse groenten en fruit. We zijn een partnerbedrijf van de grootste Turkse AGF-exporteur Ucak Kardesler in Europa en bieden een verscheidenheid aan verse groenten en fruit aan. We werken rechtstreeks samen met een aantal supermarktketens in zowel Polen als Roemenië. We kunnen onze producten echter aan alle markten in Europa leveren."

Het kersenseizoen is onlangs van start gegaan en volgens Zengin is de vraag zo stabiel als verwacht. "Momenteel richten we ons op het Turkse kersenseizoen. Het seizoen verloopt tot dusver prima en onze eerste kersen zijn al onderweg naar Europa. We zijn pas net begonnen en de vraag is gelijk aan die van vorig jaar en dat is positief. Er is in dit opzicht weinig veranderd, hoewel de prijzen momenteel wel iets hoger zijn. We verwachten dat de prijzen zullen dalen, zodra kersen uit andere teeltgebieden de markt bereiken."

"Hoewel we net aan het kersenseizoen zijn begonnen, bevinden we ons al midden in het perziken-, nectarine- en watermeloenseizoen. We zijn van plan om in de tweede helft van juni te starten met het seizoen van de Sekerpare-abrikozen. Ons doel is om de aantallen binnen alle steenfruitcategorieën deze maand te verhogen," zegt Zengin tot slot.  

Voor meer informatie:
Yuksel Zengin
Fresh Point
+90 541 332 5434
www.fresh-point.pl 

Publicatiedatum: