Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tove Andersen nieuwe CEO bij Tomra Systems

Het duurzame Noorse technologiebedrijf Tomra Systems heeft bekend gemaakt dat de huidige bestuursvoorzitter en CEO Stefan Ranstrand voor uiterlijk 1 november van dit jaar zal worden opgevolgd door Tove Andersen. 

Tove is momenteel werkzaam als vicedirecteur Europa bij Yara International, een producent van meststoffen en gewasvoeding.

Tove zei het volgende over haar benoeming: "Ik heb gezien hoezeer Tomra zich inzet voor het tot stand brengen van een circulaire economie, verantwoord omgaat met natuurlijke hulpbronnen en verspilling binnen de voedsel-, recycling- en mijnbouwsector probeert te beperken. Het is enorm motiverend om samen met Tomra het voortouw te mogen nemen in deze duurzame revolutie. Ik kijk ernaar uit om mijn rol als nieuwe CEO van Tomra te mogen vervullen."

Tomra werd in 1972 opgericht en begon met het ontwerpen en produceren van innovatieve retouremballagemachines voor het automatisch verzamelen van lege flessen.  

Vandaag de dag levert Tomra technologische oplossingen die een circulaire economie mogelijk maken, zoals geavanceerde verzamel- en sorteersystemen die het terugwinnen van hulpbronnen optimaliseren en verspillingen en verliezen binnen de voedsel-, recycling- en mijnbouwsector voorkomen. Het bedrijf richt zich op een duurzame toekomst. 

Stefan Ranstrand, die sinds 2009 CEO is van Tomra: "Ik ben blij Tove Andersen als nieuwe CEO te mogen verwelkomen. Tove heeft veel internationale ervaring opgedaan tijdens haar werk bij Yara, een bedrijf dat evenals Tomra duurzaamheid voorop stelt."

David del Castillo nieuwe Regional Sales Director voor Latijns-Amerika
Tomra Food heeft daarnaast bekend gemaakt dat zij David del Castillo heeft benoemd als Regional Sales Director voor Tomra Processed Food in Latijns-Amerika. 

Hij zal het huidige team versterken en een nieuwe rol vervullen die ontstaan is nadat de regio Amerika werd opgesplitst in twee regio's: Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Del Castillo zal gestationeerd zijn in het nieuwe regionale hoofdkantoor in Santiago, Chili, dat in 2020 in gebruik werd genomen. 

Thomas Molnar, vicedirecteur en hoofd Global Sales bij Tomra Processed Food: "We zijn blij dat David ons team komt versterken. Hij beschikt over een ruime ervaring en brengt een nieuwe visie mee, hetgeen belangrijk is in deze moeilijke tijd. Zijn technologische ervaring is ook zeer interessant en sluit perfect aan bij de weg die we bij Tomra Food zijn ingeslagen."

Voor meer informatie: 
Marijke Bellemans
Tomra Food, Compac, and BBC Technologies
+32 (0)16 74 28 17 
marijke.bellemans@tomra.com  
www.tomra.com/food  

Publicatiedatum: