In samenwerking met Skanska

Greenfood Group gaat nieuw distributiecentrum in Helsingborg bouwen

De belangstelling voor plantaardige voeding op basis van groenten en fruit neemt toe. Om aan de grote vraag te voldoen, het klantenaanbod te versterken en de geplande groei te beheren, zijn Greenfood en Skanska het nu eens geworden over de ontwikkeling van een nieuwe moderne faciliteit in het Zweedse Helsingborg. Wanneer het nieuwe gebouw klaar is, zal het 44.000 m2 groot zijn en een van Noord-Europa's grootste centra voor innovatie, teelt en distributie van duurzame en gezonde voeding.

Greenfood is een van de toonaangevende spelers in Noord-Europa op het gebied van gezonde voeding. De groep is de afgelopen jaren sterk gegroeid en ervaart een aanhoudend stijgende vraag nu steeds meer mensen kiezen voor een meer plantaardige levensstijl. Om de leidende positie van Greenfood te consolideren en te versterken en om de klanten een nog beter aanbod te kunnen doen, bouwt de Groep nu een nieuwe, ultramoderne faciliteit in Helsingborg. De nieuwe faciliteit wordt op huurbasis gebouwd door Skanska en zal een van de grootste in zijn soort zijn; het zal bestaan uit Greenfood's bestaande bedrijf in Helsingborg met inkoopactiviteiten, productontwikkeling, bewerking, teelt, verpakking, opslag en distributie.

David von Laskowski, CEO van Greenfood Group: "De faciliteit is een van de grootste investeringen van Greenfood tot nu toe. In samenwerking met Skanska creëren we een voedingsecosysteem, een speciaal aangepast, ultramodern en milieu-efficiënt voedings- en logistiek centrum dat ons in staat stelt te blijven groeien in Europa, onze volumes te vergroten en ons assortiment te ontwikkelen."

Johan Hedve van Skanska Fastigheter Göteborg: "Dit is het grootste logistieke project dat Skanska ooit in de Scandinavische regio heeft ontwikkeld. De hele faciliteit is afgestemd op de wensen en eisen van Greenfood. We zijn ongelooflijk trots dat we een belangrijk onderdeel zijn van het toekomstige succes van Greenfood en hun betrokkenheid bij dit project." 

Een belangrijk voedings- en logistiek centrum dat het klantenaanbod van Greenfood versterkt
Het nieuwe voedings- en logistieke centrum zal naar verwachting in 2023 klaar zijn en zal een van de modernste van Noord-Europa zijn. De investering is een belangrijke stap in de toekomst en zal het klantenaanbod van Greenfood op de Europese markt verder versterken. Door een grotere teelt- en opslagcapaciteit, meer automatisering en een efficiëntere en duurzamere logistieke keten zal Greenfood nog beter dan nu aan de behoeften van de klanten voldoen.

David von Laskowski: "Door verschillende van onze diverse activiteiten samen te brengen, wordt Greenfood Greenhouse een modern ecosysteem voor innovatie, teelt en distributie van voeding. Het creëert een breder en sterker aanbod voor klanten en een logistieke keten die een hogere service, betere flexibiliteit en een efficiëntere en duurzamere levering van producten mogelijk maakt." 

Moderne technologie en milieu-efficiënte logistiek verkleinen de klimaatvoetafdruk
Vanaf het allereerste begin is het doel geweest om een voedings- en logistiek centrum voor de toekomst te creëren met de nadruk op moderne technologie en duurzaamheid. De nieuwe fabriek zal vooroplopen op het gebied van energie- en milieu-efficiëntie, onder meer dankzij efficiënte koelsystemen en moderne warmteterugwinning en een zonnepaneelinstallatie die een deel van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf zal dekken.

Veel kennis en expertise in de regio Helsingborg
Helsingborg is een strategisch belangrijke plaats voor zowel Greenfood als de voedingsmiddelensector. Het is de grootste haven voor groenten en fruit in de Noordse regio. Ongeveer 90% van alle groenten en fruit die in Zweden worden gegeten, komt via Helsingborg. Greenfood is ook al lange tijd actief in de regio, wat betekent dat er veel kennis en sector-expertise aanwezig is die cruciaal is voor het succes en de toekomstige groei van de groep.

Het nieuwe centrum heeft een oppervlakte van 44.000 m2 en zal inkoopactiviteiten, productontwikkeling, bewerking, teelt, verpakking, opslag en distributie omvatten. De bouw begint in mei 2021 en zal in Q2 2023 worden afgerond.

Voor meer informatie:
Greenfood
www.greenfood.se/en 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven