Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresh Del Monte Produce boekt brutowinst van €87,5 mln, stijging van 53%

Fresh Del Monte Produce (FDP) heeft haar financiële resultaten over het eerste kwartaal eindigend op 2 april 2021 bekendgemaakt. 

Financiële highlights eerste kwartaal 2021: 

  • Brutowinst bedroeg in het eerste kwartaal van 2021 €87,5 mln, wat een groei van 53% inhoudt ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. De brutowinstmarge groeide met 10% in het eerste kwartaal van 2021, tegenover 6% in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar; 
  • De netto-inkomsten van FDP in het eerste kwartaal van 2021 bedroegen €35,6 mln, ten opzichte van €10,8 mln het jaar daarvoor. De inkomsten per aandeel bedroegen in het eerste kwartaal van 2021 €0,75, tegenover €0,22 in dezelfde periode van het jaar daarvoor;
  • De aangepaste inkomsten per aandeel bedroegen in het eerste kwartaal van 2021 €0,73, tegenover €0,28 in dezelfde periode van het jaar daarvoor;
  • De aangepaste EBITDA stond op €68,6 mln in het eerste kwartaal van 2021, ten opzichte van €42,5 mln in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

“Ondanks de lagere netto-omzet wegens de impact van de Covid-19-beperkingen op onze klanten in de foodservicebranche en de lagere beschikbaarheid van fruit als gevolg van orkanen in Guatemala in het laatste kwartaal van 2020, hebben we een sterk resultaat weten te behalen," zegt Mohammad Abu-Ghazaleh, bestuursvoorzitter en CEO. "We zijn ons blijven richten op efficiëntieverbetering en kostenbeheer binnen heel onze onderneming."

In het eerste kwartaal van 2021 daalde de netto-omzet met €24,8 mln ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor, hetgeen voornamelijk toe te schrijven is aan de lagere netto-omzet binnen de segmenten vers, convenience en bananen van het bedrijf. Deze wordt deels gecompenseerd door de hogere afzet binnen andere segmenten. De daling van de netto-omzet werd veroorzaakt door: 

  • De aanhoudende negatieve effecten van de Covid-19-pandemie op de foodservice. Het bedrijf raamt de omzetdaling in het eerste kwartaal van 2021 op €16,2 mln. 
  • De impact van de orkanen Eta en Iota in het vierde kwartaal van 2020 op de teeltgebieden van het bedrijf in Guatemala. 

De brutowinst in het eerste kwartaal van 2021 groeide met €30,4 mln, ofwel 53%, en de aangepaste brutowinst groeide met €25,1 mln, ofwel 39%, ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. 

Klik hier voor het volledige bericht.

Publicatiedatum: