Sector beveelt voorzichtigheid aan

(Te) forse uitbreiding watermeloenareaal verwacht in Castilla-La Mancha

Volgens ramingen van de Interprofessionele Vereniging voor Meloen en Watermeloen in Castilla-La Mancha op basis van gegevens die de vermeerderingsbedrijven hebben doorgegeven, zou het watermeloenareaal in het Spaanse gewest dit seizoen met ongeveer 20 of zelfs 25 procent kunnen toenemen.

"Deze toename baart ons zorgen", zegt de voorzitter van de organisatie, Cristóbal Jiménez. "De opbrengst zou ver boven het gemiddelde van de afgelopen vijf seizoenen uitkomen, namelijk 230.000 ton in plaats van 190.000 ton." Daarom vraagt de interprofessionele organisatie aan de telers om voorzichtigheid aan de dag te leggen en te zorgen voor een gespreid plantschema.

Bij meloen wordt dan weer een areaal verwacht dat overeenkomt met dat van vorig jaar. Men verwacht wel een uitbreiding van de aanplant van meloenen met een kleinere maatvoering, vooral bij de Piel de Sapo’s en de gele meloenen, maar op z’n geheel zal het areaal niet echt toenemen en zullen er geen marktverstorende volumes worden geoogst.

Seizoen 2020
Volgens gegevens van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening werd vorig jaar in Castilla-La Mancha 192.000 ton watermeloenen geoogst op een areaal van 2.768 hectare. De meloenopbrengst bedroeg 171.000 ton, geteeld op 5.878 hectare.

Bron: lanzadigital.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven