Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepaneleninstallatie Veiling Zaltbommel officieel geopend

Woensdag 28 april is het zonnesysteem door de heer Willem Posthouwer, wethouder Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie gemeente Zaltbommel, officieel geopend. Met dit zonnesysteem, de grootste in regio Bommelwaard, wordt bijgedragen aan verdere verduurzaming van de (regionale) glastuinbouwsector, schrijft Glastuinpact Bommerlerwaard op haar website

Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. heeft geïnvesteerd in de aanleg van een zonne-energiesysteem op een gedeelte van de daken van het veilingcomplex. Met deze stap wordt invulling gegeven aan de eigen verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering. Met een omvang van 3462 zonnepanelen is het een omvangrijke installatie. De verwachting is dat de veiling op jaarbasis 980.000 kWh op gaat leveren. Dit is gelijk aan het gemiddelde stroomverbruik van 350 huishoudens.

De bijna één miljoen kWh kan vrijwel volledig worden aangewend op eigen locatie. "Conditioneren van hallen en koeling voor lange bewaring zijn de grootste stroomverbruiker”, aldus Bart Dijkhuis, directeur Veiling Zaltbommel. De aanleiding voor de aanleg is dan ook de energietransitie. Dijkhuis: "Alle bedrijven moeten de ambitie hebben om minder stroom te verbruiken en ook wij moeten vergroenen. In het verleden is de koelinstallatie aangepast waardoor we al minder energie verbruiken. Het opwekken is daarnaast ook kostenverlagend”. Het opwekken van stroom is de volgende stap waarmee de telers helpen de duurzaamheidsdoelstellingen van 2030 te verwezenlijken.

Een ander positieve bijdrage hiervan is de verminderde CO2 uitstoot van zo’n ruim 450.000 kg. Deze stap in de vergroening van het bedrijfsproces betekent dat voor ca. 35% van het huidige jaarlijkse elektra verbruik hiermede wordt gedekt. Gemeente Zaltbommel is erg blij met deze bijdrage van de veiling. "Wij zijn aanjager, maar het moet altijd winstgevend zijn voor de ondernemer” aldus Willem Posthouwer, wethouder gemeente Zaltbommel.

SolarECO verzorgde het gehele traject van advies tot en met het plaatsen van de zonnepaneleninstallatie. In ruim 5 weken tijd was het net gerenoveerde dak van de veilig voorzien van de 3462 zonnepanelen. Jan Voets van SolarECO en Dijkhuis kijken terug op een fijne samenwerking. Met op het dak van de veiling de grootste zonnepaneleninstallatie van de regio is glastuinbouw Bommelerwaard weer een stukje groener.



Voor meer informatie
Veiling Zaltbommel
info@veiling-zaltbommel.nl  
www.veiling-zaltbommel.nl  

Publicatiedatum: