ADN start campagne Groente en Fruit voor iedereen!

Gezonde voeding moet voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn, vindt ADN. Dat je daar bij de AGF-specialist het beste af bent, is de boodschap die de branchevereniging samen met alle leden in de meimaand actief gaat uitdragen.

"We hebben gekozen voor een positieve actie richting de politiek en richting de consument. We hopen dat veel leden zullen deelnemen, zodat we met elkaar een krachtig signaal afgeven. Leden die hulp nodig hebben bij deelname kunnen ons bellen of mailen. We denken graag met hen mee", aldus ADN.

"Met als titel ‘Groente en fruit voor iedereen’ maken we in mei werk van gezondheid. Met deze actie willen we twee zaken bereiken:

Richting de politiek gaan we het belang uitdragen van gezonde voeding voor iedereen. We doen dit in de lobby, maar ook door een ludieke Binnenhof-actie (eind van de actiemaand), waarin we politieke kopstukken op een gezonde manier gaan verrassen. Doel: gezonde voeding hoger op de politieke agenda, waarbij de AGF-specialist een ambassadeursfunctie kan vervullen. Het terugbrengen van de btw op groenten en fruit is daarbij de onderliggende boodschap.

Samen met de ADN-leden zetten we een actie met de Voedselbank op. We verbinden lokale AGF-specialisten, die mee willen doen, met de lokale Voedselbank. Het idee is dat de AGF-specialisten klanten in de winkel extra groente en fruit laten kopen. Aan het einde van de maand mei wordt dit dan geschonken aan de lokale Voedselbank. Op die manier maken we groente en fruit letterlijk beschikbaar voor iedereen. We stellen hier, vanuit ADN, A4 en A3 posters voor beschikbaar die je kan inzetten op de winkelvloer. Deze zijn vanaf volgende week gratis verkrijgbaar via de groothandelsvrienden van ADN: Willem Dijk AGF en Postuma AGF. Je kan de poster ook downloaden en zelf printen. Het logo 'Groente en fruit voor iedereen! Maak werk van gezondheid!' is ook beschikbaar om te gebruiken voor social media en website.

Wij zijn benieuwd hoe jullie invulling gaan geven aan de actie binnen de winkel. Stuur je foto’s naar info@agfdetailhandel.nl. Deze foto’s zullen wij bundelen en overbrengen richting Den Haag."

Download Logo Groente & Fruit voor iedereen (1080 x 1080)

Download Logo Groente & Fruit voor iedereen (1200 x 630)

Download Poster (A4)

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222 (keuze 4)
info@agfdetailhandel.nl
www.agfdetailhandel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven