Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La Compagnie Fruitière verhuisd naar gloednieuw pand in het hart van Rungis

In verband met de groei van het bedrijf is La Compagnie Fruitière afgelopen januari naar een gloednieuw pand verhuisd, in het hart van de MIN-markt van Rungis.

De nieuwe locatie van 7.000 m² zorgt er niet alleen voor dat het bedrijf voortaan een strategische ligging heeft, maar ook dat het de rijpingscapaciteit uit kan breiden naar 20.000 ton fruit met 6 dubbele rijpingskamers en 3 enkele rijpingskamers voor bananen, mango's en avocado's.

Het hypermoderne gebouw heeft een opslagcapaciteit van 1.500 fruitpallets voor klanten die 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf zijn. Deze opslagcapaciteit is tien keer zoveel als in het oude pand.

Omdat La Compagnie Fruitière waarde hecht aan het milieu en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk nastreeft, wilde de directie dit ook laten weerspiegelen in het nieuwe pand: in de loop van 2022 zal het enorme dak van het pand worden bedekt met 5.000 m² zonnepanelen die voor een aanzienlijk deel de (groene) energie binnen het bedrijf zullen gaan leveren. Verder siert een tropische kas de gevel van het gebouw.

Met een ideale ligging, efficiëntere en schonere technologieën, het continu in bedrijf zijn plus de verhoogde capaciteit heeft La Compagnie Fruitière alle voorwaarden voor toekomstige ontwikkelingen onder één dak samengebracht.

La Compagnie Fruitière 
La Compagnie Fruitière is de grootste fruitteler in Afrika, de Caraïben en het gebied rond de Stille Oceaan en de derde Europese speler binnen de bananensector met meer dan 450.000 ton fruit geteeld op verschillende Afrikaanse teeltgronden.

De in 1938 in Marseille opgerichte groep heeft 20.000 medewerkers in dienst, waarvan er 18.000 in Afrika werkzaam zijn. Het sterk geïntegreerde model dat de groep hanteert, is gebaseerd op de beheersing van diverse vaardigheden binnen de fruitsector om zo alle fasen te kunnen beheersen: de tuinbouw, de haven- en maritieme logistiek, het rijpingsproces en de distributie.

Op dit moment verhandelt de groep meer dan 800.000 ton fruit in heel Europa, Maghreb en Afrika. Het bedrijf heeft een eigen netwerk voor het rijpen van bananen, bestaande uit 22 locaties, dat alle klanten bedient in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Hongarije, Roemenië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

La Compagnie Fruitière is zeer aanwezig in Afrika en heeft een dynamisch en vrijwillig beleid rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ontwikkeld, gebaseerd op de volgende 4 pijlers: 'gezondheid', 'huisvesting', 'onderwijs' en 'het beperken van de ecologische voetafdruk'.

Voor meer informatie: 
La Compagnie Fruitière
33 Boulevard Ferdinand de Lesseps
13014 Marseille, Frankrijk 
www.compagniefruitiere.fr

Foto: Idec 

Publicatiedatum: