Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt van Cesena gaat reorganiseren en investeren

Een nieuwe reorganisatie en een investering van een miljoen euro. De Italiaanse groothandelsmarkt van Cesena zal over een aantal maanden op de schop gaan en in het voorjaar van 2022 zal het klaar zijn.

Persconferentie met een presentatie van de plannen. V.l.n.r.: Renzo Piraccini, Enzo Lattuca, Alessandro Giunchi en Christian Castorri

“Een nieuwe ruimte die alleen voor de telers bestemd is, een betere klimaatregeling en meer diensten. Zo wordt de markt verbeterd. De overdekte ruimten zullen worden vergroot en dankzij een zonne-energiesysteem van 498 kWh zullen wij vanuit energieoogpunt onafhankelijker worden”, zegt beheerder Alessandro Giunchi.

Alessandro Giunchi presenteert de plannen. Verschillende stappen zijn al gepland en ondernomen tijdens het voorzitterschap van Domenico Scarpellini.

De burgemeester van Cesena, Enzo Lattuca, en het gemeenteraadslid Christian Castorri waren aanwezig evenals Renzo Piraccini, voorzitter van Cesena Fiera. “De markt en de beurs zijn buren en daarom zullen de werkzaamheden ter verbetering van de buitenkant, het nieuwe wegennet en de verfraaiing van de omliggende gebieden ook ten goede komen aan de beurs. De toekomst van de markten moet nog worden geschreven en de structuur is één van de meest gestroomlijnde, efficiënte en innoverende. Cesena heeft lage overheadkosten en geniet het voordeel van een benijdenswaardige logistieke positie”, zegt Piraccini. 

De oostingang, die dicht zal gaan voor de reorganisatie

De groenten- en fruitmarkt van Cesena, die in 1997 is opgericht, beschikt over 28.000 vierkante meter en staat ten dienste van de marktdeelnemers uit de sector. Meer dan 1.000 marktdeelnemers doen een beroep op FOR (Filiera Ortofrutticola Romagnola) voor logistieke diensten, de koude keten, een commercieel logistiek platform en fiscale diensten. Zo’n 100 telers verkopen hun gewassen rechtstreeks en 13 via groothandelaars.

Elk jaar verplaatst de markt meer dan 70.000 ton groenten en fruit, van het veld naar het sorteerplatform. Het zijn voornamelijk telers uit Midden-Italië, Romagna en andere regio’s die gebruikmaken van de markt van Cesena.

De werkzaamheden hebben betrekking op het gehele gebied van 28.000 m2, met structurele en energetische herkwalificatie-werkzaamheden. De overdekte oppervlakte zal toenemen van de huidige 15.000 tot ongeveer 20.000 m2.

De werkzaamheden op het terrein hebben drie hoofdaspecten: de afsluiting van de oostkant met de bouw van de overkapping voor het laden en lossen; de afsluiting van de westkant, met de relatieve uitbreiding van het gebied en als derde de uitbreiding en relatieve herinrichting van de ruimten voor de telers.

Naast dit alles is er een belangrijke ingreep wat betreft duurzaamheid, namelijk de bouw van een groot zonne-energie-installatie van 498 kW met een elektronisch systeem voor de herverdeling van energie, dat in staat is alle ruimtes onafhankelijk te maken.

Voor meer informatie:
Mercato di Cesena FOR 
Via Dismano, 4001
47522 Cesena (FC) - Italië
+39 0547 313393
info@formercato.it
www.formercato.it 

Publicatiedatum: