Dochteronderneming van BayWa Global Produce

TFC-Holland investeert in Softripe technology

Exotenspecialist TFC-Holland in Maasdijk is een van de eerste bedrijven in Europa die de nieuwe Softripe-technologie implementeert. Dit door kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunde proces maakt indruk met een innovatief, geoptimaliseerd rijpingsproces en wordt gekenmerkt door een hogere fruitkwaliteit en een aanzienlijk langere houdbaarheid van de producten; en dit alles volledig zonder het gebruik van additieven. Dit minimaliseert de afwaarderingen en fruitverliezen in de waardeketen aanzienlijk.

"Hoewel de sector zich momenteel meer richt op het
behoud van gerijpt fruit door het aanbrengen van beschermende lagen, lijkt de beslissing om Softripe te gebruiken als een state-of-the-art rijpingstechnologie nu de meer voor de hand liggende en duurzame stap voor ons om perfect gerijpte avocado's en mango's met een aanzienlijk langere houdbaarheid te vervoeren naar de fruitafdelingen van onze klanten," legt CEO Falk Schlusnus uit.

Met meer dan 200 versproducten uit meer dan 50 landen is TFC-Holland een solide partner van de Europese voedingsdistributie, die de hoogste eisen aan klantgerichtheid en maatwerkoplossingen biedt.

De Softripe-benadering richt zich op de ademhalingssnelheid van het fruit en daarmee het ‘welzijn’ van het fruit tijdens het rijpingsproces. De atmosfeer in de rijpkamer wordt permanent bewaakt door AI-ondersteunde technologie en continu en individueel aangepast in
relatie tot de respectievelijke metabolische processen van de vruchten. Dit levert niet alleen geoptimaliseerde, meer uniforme rijpingsresultaten op, maar ook fruit dat opvalt in de schappen van de foodreatail dankzij een aanzienlijk langere houdbaarheid. Blinde tests hebben ook aangetoond dat Softripe-avocado's naar verluidt betere smaakeigenschappen hebben dan fruit van conventionele rijpingsmethoden vanwege hun meer aromatische, nootachtige smaak en romiger consistentie.

Interne kwaliteitsgebreken zoals vasculaire bruinkleuring bij avocado's - een verkleuring van de vleesvezels - kunnen ook aanzienlijk worden verminderd met de nieuwe technologie. TFC's zusterbedrijf Worldwide Fruit in het Verenigd Koninkrijk heeft deze technologie al zeer succesvol geïmplementeerd na een uitgebreide reeks testen met  positieve resultaten voor verschillende fruitsoorten.

"De zeer homogene en consistent hoge rijpingskwaliteiten hebben ons overtuigd," zegt Falk Schlusnus, die sinds 2019 aan boord is met deze toekomstgerichte investering bij TFC en heeft geholpen om het van de grond te krijgen. "Door Softripe te gebruiken herdefiniëren we wat de hoogste standaard van fruitkwaliteit is en zullen we de toepassing van het proces achtereenvolgens uitbreiden naar andere versproducten." Het doel is om voedselverliezen in de waardeketen te verminderen en klanten niet alleen fruit aan te bieden dat rijp is voor consumptie, maar ook perfect, aromatisch en zoet fruit met een langere houdbaarheid waarvan ze bij elke aankoop kunnen vertrouwen op de kwaliteit.

Voor meer informatie:
Antje Krieger
BayWa AG
+49 89 9222 3692
antje.krieger@baywa.de
www.baywa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven