Zweedse Dagab bouwt nieuw DC in Landskrona

Het inkoop- en logistiekbedrijf Dagab van de Axfood Group heeft een huurovereenkomst voor 15 jaar gesloten met het vastgoedbedrijf NREP Logicenters voor een geheel nieuw distributiecentrum voor groenten en fruit. Het nieuwe magazijn zal worden gevestigd in Landskrona, waardoor de condities worden gecreëerd voor verbeterde efficiëntie en het bestaande groenten- en fruitmagazijn in Helsingborg zal worden vervangen.

Het nieuwe magazijn, dat naar verwachting eind 2022 volledig operationeel zal zijn, heeft een toplocatie en infrastructuur en zal een toekomstige automatiseringsoplossing mogelijk maken. Het magazijn krijgt een milieucertificaat, en vergeleken met de magazijnruimte in Helsingborg zal het gebied in het nieuwe magazijn in Landskrona meer dan twee keer zo groot zijn. Het totale magazijnoppervlak zal meer dan 37.000 m² bedragen met een potentieel uitbreidingsgebied van nog eens circa 8.000 m².

Deze investering moet worden gezien als onderdeel van Dagabs langetermijnvisie om de sterkste logistieke structuur van de toekomst op te bouwen en bij te dragen aan het verbeteren van het klantenaanbod en de klantenbijeenkomst voor alle klanten van de Axfood Group. Het nieuwe magazijn vervangt het bestaande, landelijke groenten- en fruitmagazijn in Helsingborg en levert aan winkels door heel Zweden heen.

"Deze investering is weer een stap in de langetermijnstrategie van Dagab om de volledige toeleveringsketen binnen de Axfood Group te ontwikkelen," zegt Nicholas Pettersson, Managing Director van Dagab. "Een efficiënte, duurzame en dynamische logistieke operatie - ondersteund door een aantrekkelijk en efficiënt assortiment -is een centraal onderdeel van ons werk om het verschil te maken in de klantontmoeting voor onze ketens Willys, Hemköp, Tempo, Handlar'n, Snabbgross, Eurocash en Mat.se."

In Landskrona zal Dagab ook van deze gelegenheid gebruikmaken om de opslag- en transportactiviteiten, die zich op dit moment op verschillende locaties bevinden, te combineren om de productstroom verder te optimaliseren. Het nieuwe magazijn wordt een moderne werkplek die beter aansluit bij de bedrijfsbehoeften.

De geografische locatie ligt ten westen van het verkeersknooppunt Landskrona Södra, waar het logistieke pand wordt gebouwd op een kavel van 96.000 m2 dat het onroerendgoedbedrijf Logicenters koopt van de gemeente Landskrona.

Voor meer informatie:
Axfood AB 
Solnavägen 4 SE-113 65
Stockholm
+46 (0) 8-553 99 000


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven