Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitgekookt maakt versbereide asperges voor iedereen bereikbaar

Maaltijdservice Uitgekookt, gespecialiseerd in het thuisbezorgen van verse kant-en-klaarmaaltijden voegt ook verse asperges toe aan het menu. Dankzij nieuwe technieken en een promotiecampagne zit de aspergeteelt in Nederland flink in de lift. Maar door het coronavirus bereiken de asperges de consumenten niet: de restaurants blijven gesloten en telers moeten op zoek naar creatieve oplossingen om de consument te bereiken. Uitgekookt zorgt ervoor dat het witte goud bij elke Nederlander op het bord terecht kan komen.

Uitgekookt vond vorig jaar, tijdens de eerste restaurantsluiting, een manier om asperges aan hun menu toe te voegen. “Asperges zie je niet snel op het menu van een maaltijdservice”, aldus eigenaar Johan van Marle. “Maar wij hebben een manier gevonden waarop de asperges heerlijk van smaak blijven, ook nadat ze thuis worden opgewarmd.”


Uitgekookt maakt versbereide asperges voor iedereen bereikbaar

Aspergespecials
De aspergemaaltijden bleken vorig jaar een groot succes, en ook dit jaar wil de maaltijdservice iedereen van deze vondst mee laten genieten. Daarom biedt het bedrijf in de maanden april en mei aspergespecials aan. “Luxe maaltijden met verse asperges, die je een dag nadat de asperges zijn geoogst krijgt thuisbezorgd voor een speciale aanbiedingsprijs van €8,50.”

Aspergeteelt groeit
Door de asperges aan te bieden in kant-en-klaarmaaltijden voorziet Uitgekookt niet alleen de consument van deze seizoensgroenten, ook telers zijn blij een grote afnemer gevonden te hebben. Want de aspergeteelt groeit. In 2017 werd voor de komende jaren een groei van zo’n 4 á 5 procent voorspeld (bron: Aceera Hollands Aspergecentrum). Een promotiecampagne vanuit het Aspergecentrum en de snelle opkomst van nieuwe teelttechnieken droegen hieraan bij. Wat echter niemand had kunnen voorspellen, is dat het coronavirus twee jaar achtereen roet in het eten zou gooien. Met het wegvallen van horeca moesten telers noodgedwongen op zoek naar alternatieven voor aspergeverkoop, bijvoorbeeld via de boerderij of online.

Ruim inkopen
“Maar niet iedereen is een keukenprins of -prinses. Bij ons staan vers gekookte asperges met bijvoorbeeld zalm en hollandaisesaus op het menu, en natuurlijk de klassieker met krieltjes, beenham en hollandaisesaus. Wij kopen ruim in en krijgen de komende periode doorlopend verse asperges geleverd. Zodat niemand deze lekkernij hoeft te missen”, aldus van Marle.

Thuis uit eten
Het is niet de eerste keer dat Uitgekookt liefhebbers van een vorkje buiten de deur tegemoetkomt. Afgelopen kerst lanceerde het bedrijf samen met driesterrenchef Jonnie Boer zijn eerste dinerbox voor thuis. Een groot succes, waarna er meer volgden. Van Marle: “Met onze verse kant-en-klaarmaaltijden voorzien we in de behoefte van een lekkere en gezonde avondmaaltijd. Maar eten heeft ook een sociale en feestelijke functie, die nu deels is weggevallen. Daarom bieden we sinds de coronamaatregelen dinerboxen, mini-buffetten of maaltijdspecials aan. Om deze periode toch nét wat leuker te maken.”

Voor meer informatie:
Johan van Marle
Uitgekookt
+31 (0)6 2897 3940
johan.vanmarle@uitgekookt.nl
www.uitgekookt.nl

Publicatiedatum: